Torres àrabs de Benifaió i Mussa.

|


Viatge per la història del poble àrab valencià.
Gabi Ridaura Vila

Eixida nº 2, dissabte 16 de maig de 1998
GUIA: Francesc Beltran i López - Cronista oficial de Benifaió -

Era un dissabte molt solellós i estàvem reunits al Bar Cantó fent temps abans d’eixir cap a Benifaió “Joia de la Ribera” (Alta, clar està!!). Allí ens esperava el nostre amic Paco. Xe sí, Paco Beltran, el cronista de Benifaió; Joan Ferrús, Joan Llinares, Pau, Toni i jo mateix pujàrem als cotxes i tots comboiats anàrem cap amunt.
Primer férem una paradeta a Almussafes per a recollir a Vicent G. Castillo “Don Vicente”, quan arribàrem a Benifaió, després d’aparcar, anàrem a la plaça i mentre esperàvem l’arribada de Paco anàvem raonant de tot un poc. Amb l’arribada de Paco, ja a tots ens picava la curiositat per vore la Torre i sentir els comentaris de Paco. Doncs, allà anàvem, creuàrem la passarel·la que connecta l’Ajuntament amb la Torre, amb el mateix entusiasme que tenen els viatgers quan passen del port al vaixell per a fer un creuer pel Mare Nostrum; i res més lluny, nosaltres també començàrem el nostre viatge particular on Paco de capità i les parets, arcs, voltes, graffitis , etc.. de tripulants ens feren gaudir d’un itinerari digne de la nostra particular Història.
I així anava passant el temps, entre preguntes i comentaris, i sense adonar-se’n ens trobàrem al cim del poble des d’on poguérem vore la línia que uneix Trullàs, Sollana, Almussafes, Benifaió, Espioca, etc.. Un cinturó molt particular. Arribàvem al nostre destí i havíem de fer transbord, en la part oest del poble ens esperava la Torre de Mussa, fi del trajecte pel món àrab. Una vegada allí poguérem comprovar com els antics utilitzaven aquella torre per als seus coloms des d’on enviaven els e-mails a les altres torres que conformaven el cinturó defensiu de la Ciutat de València.
Ens férem la foto de rigor i així s’acabà un dia a la Història àrab del poble valencià.
Gràcies Paco.




















0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB