Sopar 11º Aniversari

|

Amigues i amics:
Com tots els anys i en una data pròxima a la de constitució del col·lectiu, 25 d’abril de 1998, ens reunim habitualment en un bar de Sollana per veure’ns, parlar de les nostres coses i donar compliment a un dels nostres objectius fundacionals: FOMENTAR LA RELACIÓ PERSONAL ENTRE ELS MEMBRES DE L’ULLAL I ESTIMULAR ENTRE ELLS LA INQUIETUD PER LA TEMATICA LOCAL, COMARCAL I VALENCIANA EN GENERAL.
És en aquest sopar quan es reparteix la memòria anual (enguany la memòria nº 11) on es detallen no solament les activitats realitzades des de l’abril passat sinó també on es deixa constància d’elles a través d’unes cròniques digníssimes escrites per membres de la nostra associació. També, des de ja fa uns anys i per estar pròxims a la data del 23 d’abril, dia del llibre, solem aprofitar el sopar per portar a Sollana un escriptor valencià que ens parla de la seua obra o de literatura valenciana en general convertint així la nit en una vetlada literària i cultural. Per Sollana han passat escriptors com: Josep Lozano (Alginet), Josep Franco (Sueca), Carme Miquel (La Nucia), Vicent Josep Escartí (Algemesí), Manuel Baixauli (Sueca) i enguany esperem la visita de l’escriptor VICTOR LABRADO de Sueca, qui va obtenir el 2007 el XI Premi d’Assaig dins dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira amb l’obra “Els segle valencià”. En el full següent teniu uns apunts sobre l’escriptor així com també de la seua trajectòria literària. Recordeu la cita serà la següent:
DIVENDRES 24 D’ABRIL DE 2009. SOPAR COMMEMORATIU 11é ANIVERSARI DEL COL·LECTIU ULLAL. BAR ÀGUILA. 21’30 H.
Ticket sopar: 10 € confirmar l’assistència el més aviat possible

!! IMPORTANT!! També i per a l’endemà tenim programada una nova activitat, es tracta de l’eixida nº 74 de l’Ullal, en aquest cas a València a veure dues magnífiques exposicions: 1ª Entre terra i fe, sobre l’expulsió dels moriscos valencians el 1609 (Universitat de València, Carrer la Nau) i 2ª Rostres de Roma, retrats romans del museu Arqueològic Nacional organitzada per la CAM al Centre de la Beneficiència. Es tracta d’una eixida de mig dia, a dinar a casa, anada i tornada a València en tren. Per a més detalls poseu-vos en contacte amb el coordinador de l’eixida Gauden Fernández
Presentació del llibre: El segle valencià, de Víctor Labrado



Víctor Labrado
Va néixer a Sueca (la Ribera Baixa) l’any 1956, està casat i és pare d’un xiquet i una xiqueta. Va estudiar a l’Escola de Magisteri de València i després es llicencià en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Actualment compagina l’ensenyament amb el càrrec de Coordinador de la biblioteca i casa-museu Joan Fuster, a la seua ciutat natal. Ha publicat els llibres “Cròniques d’un rei” (1992), «La mestra» (1995) “Jaume I: el naixement d’un poble: una biografia il·lustrada· (1998)” «La guerra de quatre» (2002). “Llegendes valencianes” (2007)

EL SEGLE VALENCIÀ: 128 pàgines Publicat 07/03/2008 per Edicions Bromera. 15,2x23,2 cm. Assaig pvp 18 € XI Premi d’Assaig dins dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira.


Divendres dia 24 d’abril després de l’llé sopar commemoratiu de l’Associació Cultural COL·LECTIU ULLAL de Sollana, tindrà lloc la presentació del llibre EL SEGLE VALENCIÀ, de Víctor Labrado, Premi d’Assaig de la Mancomunitat de la Ribera Alta 2007.
El segle valencià, publicat per Edicions Bromera, desvela aspectes molt interessants, i fins ara desconeguts, de les vides i les obres dels escriptors valencians més destacats del segle XV, una centúria excel·lent pel que fa a les nostres lletres. Així, trobarem l’anàlisi d’un text d’Antoni Canals, considerat el primer teoritzador del secessionisme lingüístic, en la qual es demostra que, realment, el que hi ha és una afirmació primerenca de la unitat de la llengua parlada a Catalunya i a València; els orígens familiars fins ara desconeguts de Jordi de Sant Jordi; una aproximació al poema "Veles e vents" d’Ausiàs March molt lligada a la biografia del poeta; i l’origen de dos personatges del Tirant lo Blanc: la princesa Carmesina i el rei Escariano. Una obra que ens acosta als nostres clàssics per a llegir-los més i entendre’ls millor.

Nota: hi haurà llibres de l’escriptor per qui vulga comprar-ne i seran signats i dedicats el mateix dia per l’autor.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB