Ports emblemàtics de l'Albufera

|


CONEGUEM EL NOSTRE ENTORN
Del portet de Sollana al port de Silla

Col·lectiu Ullal. Eixida nº 68
DATA: Dissabte 09 d’agost de 2008
ORGANITZA: Joan Ferrús. CRÒNICA: Joan Ferrús Vanaclocha

ASSISTENTS: Juanvi i Àngels, Joan Ferrús, Vicent Añó, Vicent García, Amparo Gomis i la filla Maria i dos xiquets més, Pepa París i una amiga d’Alginet, Cloti, Javier García i el fill. (11 i 3 xiquets).



Una vegada més el col·lectiu donava compliment al seu compromís de conéixer millor el nostre entorn més pròxim i és clar que l’Albufera, eixa veïna tan pròxima i alhora tan desconeguda per a la majoria de nosaltres, era el destí escollit.

Al llarg d’estos anys hem anat descobrint molts d’aquells elements que li són característiques: les goles de Pujol i Perellonet, les mates que conserva al seu interior, la romeria del Palmar i els seus ports més emblemàtics, el de Catarroja i ara el de Silla. El nostre barquer, Juanvi, tenia la barca ja a punt per a la nova aventura estival, així que arribats al portet i sense més preàmbul pujàrem a la barca que vorejant l’Albufera ens portà al sequiol que donava al Port de Silla. El trajecte no es va fer massa llarg i sort que l’entrada al sequiol estava marcada amb un bidó sobre un pal, facilitant així l’entrada als barquers.

Per a la present eixida havíem aconseguir comprometre el cronista de Silla En Josep Antich i Brocal qui gustosament ens explicaria alguns aspectes del port però per unes causes personals finalment no hi va poder assistir, tot i això teníem fotocopiat l’article que sobre el port havia escrit les passades festes de Sant Sebastià, així que després d’esmorzar, llegirem entre tots l’article del cronista enriquit pels comentaris espontanis que anàvem fent cadascú. En acabar de llegir l’article intentàrem anar a fer-nos un café al club de tennis annexe al port però uns homes que havien acabat d’esmorzar a sota d’una figuera a les portes del motor ens digueren que estava tancat i que ens invitaven a café i així ho feren. Intercanviàrem opinions i comentaris i després d’acceptar el seu suggeriment de tornar en altra ocasió embarcàrem i tornàrem cap al poble. Eixe mateix dia se celebrava la ofrena i començaven les festes Majors de Sollana.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB