La València Musulmana i les exposicions del 800 aniversari

|


CONEGUEM LA NOSTRA HISTÒRIA


Col·lectiu Ullal. Eixida nº 69
DATA: Dissabte 18 octubre de 2008
ORGANITZA: Gauden Fernández Vanaclocha CRÒNICA: Antonia Chulvi


ASSISTENTS: Gauden Fernández, Francesc Buïgues i Pepa, Antonio Velis, Vicent Moncholí i Nati, Angonia Chulvi. (7)

Eixírem de Sollana cap a les 8:30 del matí, agafàrem el tren fins a València i una volta allí, a l’eixida de l’estació, Gauden ens va fer la primera introducció del que anàvem a vore o millor dit a imaginar-nos, traslladant-nos cap al 1238 i situant-nos en el que anàvem a fer: un recorregut pels carrers de València, imaginant-nos algunes torres, el que era la Via Augusta i la Muralla musulmana.

Recorrent els carrers, Gauden ens explicava el contingut de la història en aquell temps, fent parada en alguns llocs fins que arribàrem al que podia ser la porta de Boatella, veiérem també el Portal de la Valldigna i, recorrent el que devia ser la muralla musulmana, arribàrem a les restes d’una muralla musulmana al carrer Salines de la qual en queda ben poc. El que més em va sorprendre van ser les restes de la Torre de l’Angel ja que jo personalment no pensava que es conservaren restes tan antigues després de 800 anys. Ens férem una foto i tocàrem aquelles pedres tan plenes d’història com a record. Després, també vam vore les restes de la Torre de la Mare Vella encara que no poguérem accedir.

A l’hora d’esmorzar ens acompanyaren també Isabel Perales i el seu germà, i tot seguit, en acabar, ens posàrem en marxa cap a les dues exposicions, organitzades per la Generalitat amb motiu de la celebració del 800 aniversari del naixement del Rei Jaume I: la primera: Jaume I: Rei i Cavaller que està en la Sala Almodí, en la qual calia destacar dues espases cristianes del segle XIII, l’espasa de Santa Casilda i l’espasa de Sant Martí, a més d’altres espases musulmanes i un elm guerrer del qual només se’n conserven dos en el món. En la segona exposició, Jaume I legislador: El regne de València al Museu de la Ciutat on hi havia diversos documents històrics, arxius, manuscrits i llibres referents a la figura del rei Jaume I sobre la seua influència a València.

Passàrem un matí molt grat i agradable perquè ens va permetre parlar, escoltar i gaudir de la companyia dels que estàvem allí.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB