Ruta dels Monestirs. Etapa 3

|




CONEGUEM EL PATRIMONI NATURAL I CULTURAL VALENCIÀ


RUTA DELS MONESTIRS
etapa 3:
Pinet-La Barraca
d’Aigües Vives
23 km – 6h 45 ‘

Ruta 2, els excursionistes abans de visitar l’ermita
de la consolació de Llutxent.

LA RUTA DELS MONESTIRS és un itinerari turístic, que uneix els monestirs de la Murta a Alzira, Aigües Vives a Carcaixent, Santa Maria de la Valldigna a Simat, Sant Jeroni de Cotalba a Alfauir i Corpus Chirsti a Llutxent; tots ells situats a les comarques centrals de València. La ruta es pot fer per carretera amb vehicle o la que farem nosaltres a peu condicionada per a la pràctica del senderisme: el GR-236., un ritual d’encontre amb el passat, el qual ens permetrà recuperar la possibilitat d’admirar els nostres paisatges amb els ulls dels nostres avantpassats. Els camins recuperats ens portaran als llocs per on ells anaven, treballaven i estimaven. La ruta comunica tres comarques valencianes: LA VALL D’ALBAIDA, LA SAFOR I LA RIBERA, amb zones muntanyenques i marítimes, amb set valls meravelloses i úniques que travessarem abans d’arribar al destí final: el Monestir de la Murta a Alzira.

Eixida nº 80 DATA: Dissabte 16 de gener de 2009
HORA: Concentració a les 7: 25 h en el BAR RÍVOLI. Eixida en minibús a les 7’30 h. CAL SER PUNTUALS.
CAL DUR: Esmorzar, dinar i beguda, (podeu portar per compartir: fruits secs, papes, olives, fruita, xocolate, café, etc....), roba còmoda i d’abric segons l’oratge, protecció solar, gorra o barret, calçat apropiat per a senderisme. En cas que l’oratge siga malament, protecció per a la pluja, impermeable o semblant.
PLA DE RUTA: El divendres anterior, dia 15, hem d’anar 5/6 cotxes al punt de destí (La Barraca d’Aigües Vives) i deixar-ne 4/5 per a l’endemà. El dissabte dia 16 anirem en minibús a Pinet (Inici de la ruta). Farem la ruta i, en acabar-la, amb els cotxes que tindrem a La Barraca, tornarem a Sollana.
GRAU DE DIFICULTAT: Dificultat mitjana; altitud màxima 550 m.
ORGANITZA JUANVI FERRÚS
NOTA: L’organització no es fa responsable dels danys que els excursionistes puguen produir-se a ells mateixos.
IMPORTANT. Cal confirmar l’assistència a Juanvi Ferrús ja que el minibús només té disponible 20 places, a més necessitem també 4 o 5 voluntaris per deixar el cotxe a la Barraca el divendres dia 15.


LA NOSTRA RUTA per al dia 16 de gener:
1. Eixida de Sollana en minibús a les 7:30 h. Cal ser puntuals. En arribar a Pinet si arribem bé d’hora podrem fer-nos encara un calentet abans d’eixir, per això recomanem puntualitat a l’eixida.

2. La Ruta: Iniciarem la 3ª etapa ascendint per la senda antiga de Pinet a Barx per tal de travessar la serra del Buixcarró. Després de la costosa pujada, el nostre itinerari continuarà ara més pla per pista forestal fins descendir cap a la Valldigna. La GR-235 ens portarà a Barx, lloc de descans dels monjos del Monestir de Sta Maria de la Valldigna al qual va pertànyer entre 1300 i 1835 quan es constituí com Ajuntament. Abans d’arribar a la població, trobarem a la nostra dreta, l’antiga Nevera (S. XVIII), digna de vore. Serà ja l’hora d’esmorzar.
Seguirem la nostra ruta, ara descendent, pel camí vell de Barx a Simat amb agradables vistes panoràmiques del monestir i les poblacions properes. La segona meitat del tram transcorre seguint el llit del barranc de Barx el qual ens portarà finalment a Simat on visitarem el MONESTIR DE SANTA MARIA DE LA VALLDIGNA (tenim visita guiada concertada).
De Simat passarem a Benifairó de la Valldigna (hora de dinar) situat als peus del castell de Marinyén, i continuarem pel camí vell d’Alzira, el qual entre camps de tarongers ens durà fins la plataforma de l’Antic Ferrocarril Carcaixent-Denia, arribant finalment al CONVENT D’AIGÜES VIVES, i poc després a la Barraca d’Aigües Vives, el nostre destí.
3. Final de Ruta. Amb els cotxes que tindrem esperant-nos del dia anterior tornarem a casa.

Us animem a sumar-vos a aquest nou projecte del col•lectiu LA RUTA DELS MONESTIRS, una forma més de conèixer el nostre territori, ja que per estimar-lo cal conéixer-lo, i si és passet a passet millor. Vos espere. Si voleu més informació, en trobareu molta a internet, clicant RUTA DELS MONESTIRS o preguntant a Juanvi Ferrús

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB