Crònica del Sopar de Nadal

|

Bar Riboli, 23 de desembre de 2009
Per Llorenç Benaches


Després de la presentació del sisè numero d’itineraris per Sollana i el terme, Encarna i jo eixirem al carrer per tal d’esperar als companys que anaven al sopar. Mentres enraonaven vingué Pau Cordoba que ja estava preparat per gaudir de les exquisideses del Riboli. Anàrem passejant cap al bar i enraonarem una miqueta de diferents temes històrics, arquitectònics,...
Arribarem d’hora i pillarem lloc de seguida. Al cap d’un moment, la resta de companys que havia deixat el Saló de sessions de la Sèquia Reial ja havia arribat.

Vaig seure en front de Joan Ferrus, Gauden Fernandez i Pau Cordova. I al costat de Juanra i Juanvi. Mentre esperaven, van eixir diferents temes per als tertulians. Vaig parlar amb l’autor de la Ruta Verda, Gauden Fernandez, sobre la temàtica ambiental sollanera. Ens preguntàvem com un poble com Sollana, on gairebé molt del seu terme municipal esta ubicat dins del parc natural de l’albufera, no aprofitava les seues oportunitats de creixement econòmic sostenible i de futur; això en va fer recordar aquella oportunitat industrial perduda dels anys setanta quan vingué la Ford. Va eixir també a la tertúlia el tema de l’Agenda 21 i en vaig quedar bocabadat al assabentar-me de la composició i de l’estructura del Fòrum de participació.

Començaren de seguida a posar la picadeta per la taula, que tenia forma de U. Si mal no recorde posaren braves, ensaladilla rusa, croquetes i sèpia. Una mica més tard els entrepans xicotets, tot açò acompanyat per vi, cervesa i coca-cola. Mentre menjaven, nous temes eixien a conformar la tertúlia: les falles, la Ruta Verda, el patrimoni historicoartístic, el medi ambient, la historia, la política, etc. La meua dona estigué quasi tota l’estona raonant amb Pilar Fuset i Pau Cordoba.

Abans del cafè, el nostre president Joan Ferrús prengué la paraula i ens comenta una miqueta com seria l’activitat del col•lectiu en l’any que encetaven. Parla de les eixides properes i a més a més ens pasà una fotocopia d’un article publicat al Levante referent al nostre estimat company Vicente Garcia Castillo. Amb un brindis amb cava encetarem el 2010 tots els assistents.

Com no es podia fumar, vaig tindre que eixir al carrer; allí en trobi amb Aureli Duart, autor del reportatge fotogràfic de la Ruta Verda i raonarem una miqueta. També vaig parlar amb Xavier Llàtzer del Romaní i alguns més.

Sense adonar-me’n la gent va marxar i ens quedarem uns quants per anar al Ritme: Juanvi, Caballero, Silla, Pau, la meua dona i jo. Allí ens férem una tometa i continuarem xerrant. Després d’una estona, el que subscriu la crònica recorda que els seus nens estaven en la cangur i devia marxar ràpidament. Va ser una velada agradable tant la presentació com el sopar i vaig gaudir ja que desprès d’uns quants anys per fi havia coincidit la data del sopar de Nadal amb les meues vacances.

I per avui res més.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB