Ruta dels Monestirs. Etapa 4

|


ASSOCIACIÓ CULTURAL COL•LECTIU ULLAL DE SOLLANA

CONEGUEM EL PATRIMONI NATURAL I CULTURAL VALENCIÀ


RUTA DELS MONESTIRS
etapa 4:
La Barraca d’Aigües Vives- Alzira
16 km – 5h 45’
Grup d’excursionistes de l’Ullal en finalitzar la 3ª etapa, davant del Monestir de Santa Maria d’Aigües Vives.

LA RUTA DELS MONESTIRS – etapa 4 – aquesta última etapa recorre el PAS DEL POBRE, antiga senda que comunica les dues valls d’Alzira: La Casella (travessant la Serra de les Agulles) i La Murta (travessant la Serra de la Murta). Aquest camí és el que ens conduirà finalment cap al monestir jerònim de la Murta, i, des d’allà, entre camps de tarongers arribarem a la ciutat d’Alzira “bon lloc e honrat, e de les mellors que fossen en lo regne de València”com deia Jaume I en la seua Crònica. Quines impressions i sentiments provocaren en els nostres avantpassats aquest paisatge?I a nosaltres? Les sensacions que obtindràs quan corones els cim de les nostres serralades compensaran l’esforç realitzat. Recorrent la ruta, descobriràs per tu mateix el seu encant.

Eixida nº 80 DATA: Dissabte 27 de febrer de 2010
HORA: Concentració a les 7: 25 h en el BAR RÍVOLI. Eixida en cotxes particulars a les 7’30 h. CAL SER PUNTUALS.
CAL DUR: Esmorzar i beguda, (podeu portar per compartir: fruits secs, papes, olives, fruita, xocolate, café, etc....), roba còmoda i d’abric segons l’oratge, protecció solar, gorra o barret, calçat apropiat per a senderisme. En cas que l’oratge siga malament, protecció per a la pluja, impermeable o semblant.( En aquest ocasió dinarem de torrada a la CASELLA)
PLA DE RUTA (logística) : Deixarem un parell de cotxes a Alzira i amb la resta anirem al punt d’eixida, que per a nosaltres serà el monestir d’Aigües Vives, on acabàrem l’ocasió anterior. Farem tota la ruta i quan acabem, tornarem a pels cotxes i d’ací dues opcions: 1ª qui vulga pot tornar a dinar a casa i 2ª qui vulga pot quedar-se a dinar una torradeta al baret de LA CASELLA.(no cal dir que l’opció que recomanem es quedar-se a dinar)
GRAU DE DIFICULTAT: Dificultat mitjana; recordem que cal pujar dos ports.
ORGANITZA JUANVI FERRÚS
NOTA: L’organització no es fa responsable dels danys que els excursionistes puguen produir-se a ells mateixos.
IMPORTANT. És important confirmar l’assistència a Juanvi Ferrús, toqueu o escriviu un e-mail (que no costa tant) per fer-nos una idea de amb quanta gent comptem per a la ruta i per al dinar.
Us animem a tots, vinga que és la quarta i la darrera
podeu vindre fins i tot sense haver fet les anteriors
-és un paisatge encisador (tan a prop que el tenim) i val la pena -

LA NOSTRA RUTA per al dia 27 de febrer de 2010

1. Eixida de Sollana a les 7:30 h. Cal ser puntuals. Primer trajecte de Sollana a Alzira, on deixarem alguns cotxes i d’ací al Monestir de Santa Maria d’Aigües Vives on deixarem la resta i iniciarem la ruta. En arribar a la Barraca d’Aigües Vives (2 km) podem fer-nos un calentet (també ens el podem fer a l’hospital d’Aigües Vives si voleu, però no és un ambient massa agradable els hospitals.)

2. La Ruta. Des del parc de l’estació de la Barraca seguirem l’antiga via de ferrocarril empalmant amb el camí de l’Assegador i posteriorment el camí del Xarco de la Vaca. Seguint camins rurals arribarem al conegut com PAS DEL POBRE, aquest camí consta de dos ports de muntanya, el primer travessant la SERRA DE LES AGULLES (225 m) comunica les valls d’Aigües Vives i la Casella i el segon que és el pas natural per la SERRA DE LA MURTA (300 m) ens porta de la Casella a la Murta.

LA CASELLA: Aquesta vall es troba delimitada per les serres del Cavall i de les Agulles, últims brancs del Sistema Ibèric. En arribar a la part baixa, la senda gira a la dreta i discorre paral•lela al barranc de la Casella fins arribar a la Font Nova. D’ací, creuem el barranc i ascendim per unes escales de pedra fins un camí esfaltat direcció Alzira on el GR-236 coincideix amb el PR-CV303 fins trobar a la dreta les indicacions del segon port del Pas del Pobre que ens conduirà a la Murta.

LA MURTA: Coneguda en l’Edat Mitjana com la Vall dels Miracles per les nombroses propietat medicinals de la frondosa vegetació que hi havia. Un dels paratges més emblemàtics de la geografia valenciana amb espècies pròpies del bosc mediterrani com el llorer, l’arboç l’alzina i la murta (en castellà mirto). L’any 2004 va ser declarada la zona per la Generalitat Valenciana com Paratge Natural Municipal juntament amb la Casella. Allí es troben les restes del MONESTIR DE LA MURTA (intentarem trobar un guia perquè ens diga quatre coses sobre el monestir, però d’entrada podem vosaltres buscar informació en internet. Hi ha moltíssima).

3. Final de la Ruta Del monestir a Alzira hi ha 7 km que farem seguint la pista forestal principal i passant pel costat de la Nevera ben a prop de la caseta d’entrada a la finca. D’ací el nostre itinerari continua pel camí de l’Ombria de la Murta i seguidament pel camí de la Travessa, passant per diverses urbanitzacions. Prompte arribarem al Santuari de la Verge del Lluch situat en el cim de la Muntanyeta de sant Salvador. Des d’ací descendim a la ciutat pel Calvari. El nostre destí serà la plaça Major davant de la Casa Consistorial on conclourem la ruta. Foto final de la Ruta dels monestirs amb més de 80 km fets. Com a recompensa als caminants una bona torrada de xulles al bar de la Casella.

Us animem a sumar-vos a aquest nou projecte del col•lectiu LA RUTA DELS MONESTIRS, una forma més de conèixer el nostre territori, ja que per estimar-lo cal conéixer-lo, i si és passet a passet millor. Vos espere. Si voleu més informació, en trobareu molta a internet, clicant RUTA DELS MONESTIRS o preguntant a Juanvi Ferrús

RECORDE A TOTS L’ADREÇA DEL NOSTRE BLOG, ELABORAT PEL SOCI LLORENÇ BENACHES. HI PODEU ENTRAR I FER ELS COMENTARIS QUE VOLGUEU, AIXÍ COM TAMBÉ APORTAR FOTOS, AFEGIR AQUELLS ESCRITS, REFLEXIONS, SUGGERIMENTS I CRÒNIQUES QUE TROBEU OPORTUNES.
collectiuullaldesollana.blogspot.com
------------COL•LABOREU, FENT UN COMENTARI-------------------

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB