Ruta dels monestirs. Etapa 2: Almiserà - Pinet

|




CONEGUEM EL PATRIMONI NATURAL
i cultural VALENCIÀ



etapa 2: Almiserà – Pinet 19 km – 6h 45 ‘

Convent del Corpus Christi de Llutxent

Eixida nº 79 DATA: Dissabte 12 de desembre de 2009
HORA: Concentració a les 7:25 h. davant del Rívoli. Eixida a les 7’30 h. CAL SER PUNTUALS per no retardar la ruta.
CAL DUR: Esmorzar, dinar i beguda, (podeu portar per compartir: fruits secs, papes, olives, fruita, xocolate, café, etc....), roba còmoda i d’abric segons l’oratge, protecció solar, gorra o barret, calçat apropiat per a senderisme. En cas que l’oratge siga malament, protecció per a la pluja, impermeable o semblant.
PLA DE RUTA: Amb cotxes particulars fins Almiserà (inicia de ruta). En arribar a Pinet (final de ruta) un cotxe ens portarà als conductors a Almiserà que tornarem novament a Pinet per carretera a arreplegar la resta de senderistes i tornada a casa. (A partir de les 18 h.)
GRAU DE DIFICULTAT: Dificultat mitjana; altitud màxima 500 m.
ORGANITZA JUANVI FERRÚS
NOTA: L’organització no es fa responsable dels danys que els excursionistes puguen produir-se a ells mateixos.

LA RUTA DELS MONESTIRS és un itinerari turístic, que uneix els monestirs de la Murta a Alzira, Aigües Vives a Carcaixent, Santa Maria de la Valldigna a Simat, Sant Jeroni de Cotalba a Alfauir i Corpus Chirsti a Llutxent; tots ells situats a les comarques centrals de València. La ruta es pot fer per carretera amb vehicle o la que farem nosaltres a peu condicionada per a la pràctica del senderisme: el GR-236., un ritual d’encontre amb el passat, el qual ens permetrà recuperar la possibilitat d’admirar els nostres paisatges amb els ulls dels nostres avantpassats. Els camins recuperats ens portaran als llocs per on ells anaven, treballaven i estimaven. La ruta comunica tres comarques valencianes: LA VALL D’ALBAIDA, LA SAFOR I LA RIBERA, amb zones muntanyenques i marítimes, amb set valls meravelloses i úniques que travessarem abans d’arribar al destí final: el Monestir de la Murta a Alzira.

LA NOSTRA RUTA per al dia 12 de desembre: Eixida de Sollana en cotxes a les 7’30 h. Arribada a Almiserà (final de la ruta anterior) a les 8’15 h. Posada en marxa (8’30 h.). Abandonem els pobles de la Safor des d’Almiserà endinsant-nos a la Vall d’Albaida que conté una fesomia diferent, més muntanyenca. Un senyal del GR-236 a l’eixida del poble ens marca la ruta a seguir :

- Castell de Vilella (320 m): 3’7 km /1 h. 35’
- Llutxent (273 m): 8’7 km. / 3 h.
- Convent del Corpus Christi (360 m): 10’3 km/ 3 h. 45’

Comencem a ascendir la serra de Marxuquera per la senda de les Eretes. És una pujada intensa i a mesura que guanyem altura les vistes són més espectaculars, amb vistes aèries de la vall del Vernissa. En la part més alta de la serra, la senda s’eixampla i es converteix en pista forestal. Des d’ací ja es poden observar les restes del Castell musulmà de Vilella, és l’hora d’esmorzar. Després de reposar forces continuem el nostre camí per un paisatge replet de muntanyes abancalades amb murs de maçoneria en sec, herència de l’agricultura de secà d’altrs temps, especialment de vinyers. Després de 4 hores de camí, al voltant de les 12’30 h./13 h. arribem a Llutxent on visitarem l’Ermita de la Consolació (amb un interessantíssim sòcol fet amb rajolets de ceràmica del S.XVIII al•legòrics al popular Miracle dels Corporals) i el Convent del Corpus Christi. De la part posterior del Convent, naix la senda del Castell Vell que ens du directament al Castell de Xio (o castell vell). Des d’ací descendim fins el barranc, passarem per uns bancals d’atmellers i tarongers per pujar en ziga-zaga per la senda del pla dels Arenals, en la part superior de la qual gaudirem de belles vistes de la comarca de la Vall d’Albaida i del Benicadell. El camí ens portarà a través de pinedes i pistes forestals a Pinet. El dinar el farem en ruta. L’hora de tornada a casa és difícil de pronosticar ja que no sabem el temps que podrem parar a Llutxent, la dificultat de la ruta i els temps de parada per esmorzar i dinar.

Us animem a enganxar-vos a aquest nou projecte del col•lectiu LA RUTA DELS MONESTIRS, una forma més de conèixer el nostre territori, ja que per estimar-lo cal conéixer-lo, i si és passet a passet millor. Vos espere. Si voleu més informació, en trobareu molta a internet, clicant RUTA DELS MONESTIRS.

RECORDE A TOTS L’ADREÇA DEL NOSTRE BLOG. HI PODEU ENTRAR I FER ELS COMENTARIS QUE VOLGUEU, AIXÍ COM TAMBÉ AFEGIR AQUELLS ESCRITS, REFLEXIONS, SUGGERIMENTS I CRÒNIQUES QUE TROBEU OPORTUNES. collectiuullaldesollana.blogspot.com

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB