3ª FESTA ESTELLES i PRESENTACIÓ DEL QUADERNET DE LITERATURA I ESCRITS Nº 3

|




Divendres 28 de setembre de 2012  --Crònica: Blas Fuentes Benito


ASSISTENTS: Juanvi i Àngels, Toni i Antonia Paredes, Blas Fuentes i amic de Sueca, Antonia Chulvi, Tolet, Alícia Girona, Pepa París, Gauden i Maria, Rosa Ribes, Leo Llinares i Paco Senón, germana Pau i marit, Rafa i Rosa, Santi i Mª José, Pepa i Inma Ferrús, Joan i Macarena, mare de Pau, Cristina, Pau, Cloti, Toni Segarra,Vicent i Júlia, Artur Duart. (33) + (12) = (45)

VIOLINISTA: Jordi Perales - LECTORS: Ferran Guillem i Alba Martínez, Alba Añó, Maria Benavent, Josep Ferrús, Lara Chulvi, Maria Ferrús, Toni Ferrando, Sara Perales, Judit Llàcer, Natàlia Sanchis. (12)

El divendres 28 de setembre del 2012, un dia que serà recordat també per l’oratge que hi va haver, una vesprada-nit, d’aquelles de tardor que no es recordaven, amb una pluja fortíssima i un vent semblant, es va celebrar per part del Col·lectiu Ullal la segona edició de la Festa Estellés a Sollana. A les 21.30 hores, tot i les inclemències meteorològiques, ja amb tot preparat, va començar a arribar-hi la gent convidada a l’acte. L’assistència en esta ocasió va ser superior a la de l’any anterior, amb la presència d’uns trenta adults i uns deu xiquets; tanmateix, la quantitat de socis que haurien assistit a este acte hauria estat encara superior si la forta pluja i els carrers plens d’aigua els ho haguera permés.
Finalment, a l’hora de sopar vam poder començar, amb les taules plenes de beguda, olives, papes, cacaus i moltes més coses de picadeta. Aleshores, els socis començàrem a alçar-se a les taules que hi havia preparades i que estaven plenes dels menjars que tothom havia dut, i cadascú procedia a agafar-se’n un poc de cada plat per a tastar els bons menjars que ja abellien ser tastats només amb la vista i l’olfacte. Truites, coques, esgarraet, i un llarg etcètera de plats casolans, fets amb les mans de les persones que allí estaven, i que resultaven el doble saborosos.
Una vegada acabat amb el sopar, va arribar l’hora de fer-se el cafenet (o la infusió) acompanyada del dolcet que hi havia, també molt variat. A continuació, va prendre el torn de paraula el nostre president Joan Ferrús, que va donar-nos la benvinguda a tots els assistents per haver-s’hi enfrontat al mal oratge i, tot seguit, va agrair-li la participació a tot el món que havia col·laborat en l’organització de la Segona Festa Estellés. També es va presentar el tercer Quadernet de literatura, titulat Sobre poetes i poemes, i es va descriure el seu contingut, amb la introducció, el resum de la Festa Estellés del 2011, i l’article escrit per un acadèmic de la AVL al voltant de la figura de El Mestre de Les Llometes.
La següent intervenció va ser a càrrec de Blas Fuentes, que va procedir a llegir la seua introducció d’este tercer quadernet, un text on es relaciona el poeta Estellés amb la figura del poeta mestre Francesc Manuel Llorens, les seues coincidències, les seues ensenyances... tot això, en relació també als fets socials de lluita que es van produir justament en eixos dies. Just després, Joan Ferrús ens va presentar a Jordi Perales, un jove virtuós del violí de Sollana, que ens va tocar dos peces musicals (Vocalise de Rachmaninov i CZ Ardas) amb una qualitat admirable que va fer esclatar tots els assistents en rabiosos aplaudiments.
Acte seguit, Joan Ferrús ens va presentar les lectures que anaven a llegir-se enguany, la novetat en esta ocasió és que anaven a ser llegides per xiquets i xiquetes, ja que els joves també tenen veu, tot i que últimament no se’ls escolta massa. Els poemes escollits estaven extrets del llibre La vida contada a un nen del veïnat, i quina va ser la sorpresa que ja després van ser-ne sortejats dos exemplars entre els presents, un per als xiquets, i altre per als adults. En primer terme van llegir-ne la introducció del recull de poemes els xiquets Alba Martínez i Ferran Guillem, per a tot seguit recitar-ne un poema cadascú els xiquets i xiquetes: Alba Añó, Maria Benavent, Josep Ferrús, Lara Chulvi, Maria Ferrús, Toni Ferrando, Sara Perales, Judit Llácer i Natàlia Sanchis.
Una vegada acabades totes les lectures individuals, a l’igual que l’any passat, i com a homenatge a Estellés, continuàrem amb la bonica tradició de fer una lectura comuna per part de tots els assistents del poema Assumiràs la veu d’un poble, tot i que enguany eixa lectura va estar acompanyada per la melodia del violí de Jordi Perales, amb la cançó Medithation de Thais, i tot seguit es va concloure l’acte amb els agraïments a tots els presents, just després d’escoltar La vida es bella, interpretada a petició dels socis. Així, tots vam eixir al carrer, amb un aire humit i viu, i una lluna brillant al cel que ens va acompanyar fins a casa.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB