Presentació del llibre: "Escrits de Vicent Garcia Castillo"

|










Amigues i amics de l’Ullal, primer que res desitjar-vos el millor per a l’any que tot just acabem d’encetar i agrair-vos també, una vegada més, la confiança posada en la nostra associació per la vostra continuïtat i assistència a les activitats que habitualment preparem. Si acabàrem l’any amb un sopar de Nadal al Bar Rívoli, per cert amb una assistència més que notable de socis, l’any nou l’encetem amb una nova convocatòria, la presentació del llibre: ESCRITS DE VICENT GARCÍA CASTILLO, el qual, com ben bé ens explica el títol, es tracta del recull dels escrits d’un dels nostres socis més majors i més benvolgut realitzats al llarg de la seua vida.
Alguns de vosaltres, els socis amb més antiguitat en l’Ullal, potser encara recorden l’homenatge que el Col·lectiu li va fer a este sollaner allà per l’abril del 2000; en aquella llunyana data, ja fa vora 12 anys, l’obsequiàrem amb un recull dels seus escrits bellament enquadernat i distribuït entre els socis en fotocòpies, ara, i a petició d’alguns membres, vist que alguns dels nostres homenots locals tenen ja el seu llibre editat (Juan Moleres amb la “Història de Sollana” i el tio Julio amb “Records d’infantesa” ) ens hem decidit novament a editar aquell recull dels escrits, ampliat ara amb nous articles i estudis, alguns d’ells intimíssims i personals, juntament amb paraules de presentacions, agraïments, informes, etc... en total 53 escrits acompanyats d’abundant material fotogràfic i precedits d’una aproximació a la biografia d’aquest sollaner enamorat de la seua població així com també d’uns apartats dedicats al seu arxiu personal a Almussafes (el millor arxiu conservat de Sollana) i als reconeixements obtinguts al llarg d’aquestos darreres anys, en total un volum de dos-centes seixanta pàgines que ens fan un recorregut per molts aspectes de la nostra història local, especialment la de la segona meitat dels segle XX.
El llibre ha suposat un gran esforç econòmic per a la nostra associació i ha estat possible gràcies a les vostres aportacions anuals (les quotes), tot i que hem pogut també comptar amb la col·laboració d’algunes entitats locals com l’Ajuntament de Sollana i la Sèquia Reial del Xúquer així com també d’algunes empreses particulars de la població. És per això que no solament espere veure-vos el dia de la presentació sinó que també m’agradaria que féreu extensiva la invitació a totes aquelles persones del vostre entorn perquè la presentació resultara un èxit més de convocatòria del Col·lectiu Ullal com tantes altres activitats que ja hem fet. En definitiva, la publicació d’aquest llibre és en certa manera un agraïment per tots els anys que el Sr. Castillo ha dedicat a la nostra població i perquè si hi ha una persona que no solament estima Sollana, el seu poble, (com molts), sinó que també ho ha manifestat en multituds d’ocasions i no solament això sinó que ha sabut transmetre eixa estima a altres generacions, i que encara ara, als 88 anys, quan continua escrivint articles per al programa de festes i s’entusiasma com quan era jove quan parla de la història de Sollana, eixa persona és el Sr. Castillo i la nostra gratitud envers ell ha de ser corresposta. A més, confiem que aquesta publicació puga tindre continuïtat en anys posteriors amb el recull dels estudis d’altres sollaners que també ens han il·lustrat sobre la nostra historiografia local.
El preu del llibre al públic en general és de 10 €. Eixe dissabte hi haurà al vestíbul del Centre Cultural, dos punts de venda, en un d’ells estaran els socis Joan Ramon Claver i Antonia Chulvi, heu de dirigir-vos a ells per fer la compra, ja que ells tindran el llistat de membres de l’Ullal. També per al públic en general es posaran a la venda la resta de publicacions de l’Ullal. Posteriorment el llibre es posarà a la venda en la PAPERERIA ESTUDIO de PAQUI I TONI.
En l’acte de presentació està prevista la intervenció de l’arxiver i cronista de la Ciutat d’Alzira, Aurelià Lairòn, que és qui ha fet el pròleg de la present edició, el coordinador de la publicació (un servidor) i la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sollana, Laura Fortea. Tot coordinat per Francesc Buïgues que farà de presentador.
I ja res més de moment, en breu rebreu també el calendari d’activitats i eixides previstes per al 2012 que està configurant l’actual junta de l’Ullal. Reiterar-vos les gràcies per la vostra col·laboració i assistència a les activitats que preparem i desitjar-vos un difícil any 2012 ple d’optimisme.

Joan Ferrús Vanaclocha
President Col·lectiu Ullal







0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB