Crònica del sopar de Nadal

|


 Bar Rivoli, 23 de desembre de 2011

Per Llorenç Benaches

El mateix dia 23 arribava a València cap a les 8 de la vesprada i en un no res vaig descarregar les maletes del cotxe; ho devia fer ràpid ja que de seguida marxaria cap a Sollana. En un primer moment vaig visitar al meu pare, i quan es va fer l’hora, vaig anar cap al Rivoli tot passejant per el carrer Sueca i la plaça Major.
La cita era a les 21.30.

En arribar vaig observar molta gent, socis i algun simpatitzant que altre; semblava que aquest sopar seria més multitudinari que l’anterior, el d’estiu. Molts dels comensals ja havien agafat  lloc a la taula, i altres no paraven d’enraonar. Vaig seure al costat de Juanvi i Pau;  en front tenia a Joan Borja i Joan Ferrús, i una miqueta més tard es col·locaria al costat Josep Caballero. Vaig veure també al nostre company Paco Vila i a altres més.
La tertúlia comença de seguida envers el tema que estava en boca de tothom, com era la crisi econòmica i de com aquesta ens afectava directa e indirectament a tots nosaltres. Algú deia que la culpa de tot la tenien els de les jaquetes mentre altres opinaven que la tenia tothom; que tot això, es a dir, aquest comportament picaresc  anava inclòs en l’ADN dels espanyols.
Per un moment aparcarem aquesta temàtica tertuliana ja que ens portaven el sopar. El menú va consistir en una picadeta en la que hi havien braves, formatge fregit amb melmelada i una amanida de la casa, i entrepans de tota mena. A mi, els que més m’agradaren eren aquells anomenats “Almussafes” que contenien sobrassada, formatge i ceba fregida. Ens preguntarem alguns sobre l’origen d’aquest típic entrepà. La pregunta va quedar sense resposta.
Desprès continuaven xerrant sobre la temàtica esmentada i sobre algunes qüestions locals sollaneres. Al cap d’una estona ens serviren les pastes nadalenques com polvorons i algun que altre bombo tot amenitzant amb cava nacional. Finalment el cafè, tallat i copa posa fi a aquest menú.

Abans d’agafar la paraula el nostre president es van repartir algunes publicacions. De les editades pel col·lectiu estaven els Quadernets de literatura i escrits núm 2 i el tríptic sobre les Publicacions del Col·lectiu. Desprès, el nostre entranyable company Pau Córdoba ens va repartir una publicació de la CAM titulada  Biografia en còmic de Martin Luther King i desprès un pòster de l’escut del nostre poble, restaurat per Pau Córdoba amb motiu del bateig de la seua neboda Judith i que va ser ideat i presentat a l’ajuntament per el metge Vera i  dibuixat per Ramon Año.

Finalment agafa la paraula Joan Ferrús per felicitar-nos les festes i també per mostrar-nos, a mena de primícia, el llibre que s’està preparant sobre els escrits del nostre estimat company i amic Vicente Garcia Castillo. Es va veure com quedaria la portada i també van gaudir amb una ullada d’aquells escrits que Vicent havia escrit durant tants anys fent gairebé sempre referència a Sollana.

En acabar, alguns marxaren al Ritme per tal de prendre una copa i per a continuar xerrant envers la nostra terreta.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB