Eixida núm 97: GANDIA. Senda del Parpalló-Font del Garrofer

|



PROGRAMA: Concentració a la Plaça Major de Sollana a les 8:00 h. Eixirem a les 8:15 h. Arribada a Gandia a les 9 h. Desplaçament al Centre d’Interpretació Ambiental del Paratge Natural Municipal PARPALLÓ-BORREL, ubicat a la carretera Gandia-Barx, a la qual es pot accedir des de la carretera nacional N-332. Només cal dur esmorzar i beguda i si es vol alguna cosa de picadeta per compartir i és clar un equipament adequat.

EXCURSIÓ DE MIG DIA: Tornada a Sollana a les 14:00 de la vesprada (en acabar l’excursió). Recorregut: 5.500 metres. Duració: 3 hores. Dificultat: baixa. Els interessats poseu-vos en contacte amb: Juanvi Ferrús.








La senda SL-CV 79 coneguda com a Senda del Parpalló - Font del Garrofer presenta un recorregut total de 5.500 metres, amb una forma circular que discorre per la vessant sud del Massís del Mondtúver i està catalogada com a senda de fàcil recorregut. Es tracta d'una senda que permet gaudir dels impressionants paisatges que té el Paratge Natural Municipal Parpalló - Borrell. A l'ascendir fins al Collado de la Rafaela, el visitant podrà observar la Vall de Marxuquera, tota la zona de la Cardereta, Xeresa, Xeraco, part de la Marjal de la Safor i el Mar Mediterrani. Descobrir els diferents ecosistemes que alberga, així com també, la diversitat de vegetació i la fauna, seran nous al·licients per als visitants.
Conèixer la Cova del Parpalló, un jaciment arqueològic d'importància a nivell europeu, catalogat com Bé d’Interès Cultural, permet al visitant descobrir l'evolució de l'home del Paleolític Superior, així com conèixer les restes arqueològiques trobades en este enclavament tan singular.
El centre d’interpretació ambiental del PNM Parpalló – Borrell és el punt de recepció dels visitants que volen gaudir d’aquest espai natural i on es vol donar a conèixer els principals valors ambientals, ecològics, paisatgístics i culturals que han permès catalogar aquest indret com a espai natural protegit.
El centre disposa de 3 espais on es desenvolupen diferents activitats. Una sala d’audiovisuals adaptable a sala d’activitats; la sala d’exposició, on s’expliquen conceptes com la flora, la fauna, el paisatge, l’evolució, els incendis forestals, entre d’altres. I el tercer element és un espai que reprodueix l’interior de la Cova del Parpalló i aprofundeix en els aspectes més importants d’aquesta.




0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB