Senderisme: Ruta Verda per Sollana i el terme

|

amb el centre excursionista de València i el jardí botànic

Organitza: Associació Cultural Col•lectiu Ullal de Sollana




Eixida nº 87: Dissabte 23 d’octubre de 2010. Eixida a les 9:00 a l’estació de Renfe. Excursió de tot el dia. Dinar al Bar la Galotxa del Romaní (Opcional). Arribada a Sollana al voltant de les 17’30 h. Guia Local: Ramon Ibor,  Guia Centre Excursionista : Jose Manuel Talens. Guia botànic: Olga Mayoral. Grau de dificultat: Baix.



Ruta: Entre Sueca i Sollana es troba aquest itinerari, enllaçant els vells camins de llauradors i pescadors, vorejant séquies i camps d'arròs per apropar-nos a les zones més representatives de la biodiversitat botànica de l'Albufera. Passejarem entre canyissars de senill, boga, mansega i trencadalla, en busca dels ullals per a seguir les conduccions d'aigua i el seu aprofitament. Recorregut: Camí del Portet on esmorzarem al voltant de les 10’30 h. Observarem les obres del filtre verd i desfarem el camí dirigint-nos a l’Ullal de la Font del Forner. D’ací al Romaní i si dona temps ens acostarem a la casa de l’Ale. Dinarem al Bar Restaurant LA GALOTXA un menú de paella i picadeta. De tornada a Sollana, visitarem l’Ullal del la Font del Barret, l’Ullal del Rejolar i el paratge històric de l’Alcaissia. D’ací pel camí de l’Assarb a Sollana.

Cal dur: Gorra o barret, crema de protecció solar, bon calçat, motxilla amb esmorzar, picadeta per compartir i beguda. Cal també molta il•lusió i ganes de caminar i passar un bon dia fent esport passejant pel nostre terme municipal.



Amigues i amics, el pròxim dissabte 23 d’octubre realitzarem per segona vegada la Ruta Verda per Sollana, en aquesta ocasió amb la companyia del Jardí Botànic i el Centre Excursionista de València. L’estreta relació entre el Jardí Botànic de la Universitat de València i el Centre Excursionista de València durant un bon grapat d’anys va desembocar en 2007 en la consecució d’un projecte consistent en conjugar les passions comuns de la botànica i l’excursionisme, donant pas a un programa anual d’excursions en què un guia d’activitats del CEV prepara un itinerari senderista i un guia botànic de la Universitat explica el món vegetal que ens envolta durant el recorregut. L’elecció dels itineraris no es fa a l’atzar. Sempre buscant entorns amb peculiaritats botàniques pròpies, triem en primer lloc els espais naturals, protegits o no, els parcs, i a continuació alguns racons que de vegades coneguem els excursionistes sense adonar-nos de la seua riquesa botànica o els botànics sense conèixer eixa drecera amagada que serà el nostre camí.

Així doncs, si ets una persona interessada en la botànica i vols anar un poc més enllà t’esperem, botànics i excursionistes per a compartir junts algunes experiències d’allò més enriquidores. Segur que descobrim alguna cosa que no coneixies, potser una broseta, un endemisme o, fins i tot, de vegades un arbre que ja mirava als nostres avantpassats mentre descansaven a la seua ombra

CONTACTE: per saber quanta gent de Sollana farà la ruta i també per al dinar: Juanvi Ferrús

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB