Els xarcos de Quesa

|CONEGUEM EL PATRIMONI NATURAL VALENCIÀ

Excursió a: Els xarcos de Quesa.
COMARCA: LA CANAL DE NAVARRÉS

Eixida nº 77
DATA: Dissabte 31 d’octubre de 2009
HORA: Concentració a les 8 h. al BAR RÍVOLI.
Eixida a les 8’15 h. Excursió de tot el dia.
Tornada a casa al voltant de les 18 h.
ORGANITZA: JOAN FERRÚS VANACLOCHA
CAL DUR: Esmorzar i beguda fresca, roba còmoda, protecció solar, gorra o barret i calçat apropiat per a fer un poc de senderisme.


El proper dissabte 31 d’octubre encetem un nou curs i anem a la CANAL DE NAVARRÉS per fer una preciosa marxa al paratge dels “Xarcos de Quesa”. Com que és la primera hem pensat una caminada curta sense especial dificultat que ens portarà per dins del riu a llocs de gran bellesa.

PROGRAMA:
- Concentració a les 8’00 h. al Bar Rívoli. Eixida a les 8’15 h.
- Ruta ELS XARCOS DE QUESA. Esmorzar en ruta (entrepà de cadascú, podeu portar per compartir, papes, olives, xocolate, café, etc....)
- Dinar a Quesa. Bar - Restaurant LA PARRA. (Per a dinar gaspatxo o plat alternatiu) Els interessats aviseu a Joan Ferrús, especialment per saber quanta gent participem de l’eixida i per reservar el dinar.

PREVISIÓ DE LA RUTA: Eixida de Sollana a les 8’15. Arribada als xarcos a les 9’30.En arribar farem una breu caminada fins el xarco gran on hi ha una caiguda d’aigua i allí aprofitàrem per pegar un mosset. A través d’una senda de la dreta començàrem l’ascens riu amunt direcció el Canó del Riu Gran. La ruta continua tot el recorregut del llit del riu, normalment amb una miqueta d’aigua, o amb més o menys segons l’època de l’any i les pluges. Més endavant hi ha algun xarco més i també molts meandres. Són impressionants les grans parets del canó i en alguns punts l’erosió del terra ens fa pensar que temps enrere, per aquest riu baixava molta aigua i amb força. Arribarem a un punt determinat on ens podem descalçar per refrescar-nos els peus. Descansarem una mica i tornarem desfent el camí, però un senyal ens indicarà la ruta de tornada per dalt del barranc, i aquesta és la que seguirem, més que res per canviar la ruta de tornada fins els cotxes. És molt interessant perquè des de dalt et dona una perspectiva diferent del barranc. Una altra opció seria en lloc de tornar enrere, continuar la caminada fins trobar unes marques blaves en el llit, com a fletxes que indiquen una senda a la dreta que ens durà a l’Abric de Voro on es troben unes pintures rupestres molt ben conservades Ja a Quesa, ens esperarà un bon àpat al bar LA PARRA: una refrescant cervesa i per a dinar gaspatxo o altre plat alternatiu.
RECOMANE buscar en internet i en youtube blogs, pàgines i dades sobre l’excursió que anem a fer. Ens estimularan molt.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB