Ruta dels monestirs.

|


CONEGUEM EL PATRIMONI NATURAL
i cultural VALENCIÀ


etapa 1: Gandia – Almiserà 20’3 km – 5 h.

Eixida nº 78
DATA: Dissabte 21 de novembre de 2009
HORA: Concentració a les 7:30 h. a l’estació de RENFE de Sollana. Agafarem el tren de les 7:34 h. Cal ser puntuals, el tren no espera.
CAL DUR: Esmorzar i beguda, roba còmoda i d’abric segons l’oratge, protecció solar, gorra o barret, calçat apropiat per a senderisme. En cas que l’oratge siga malament, protecció per a la pluja, impermeable o semblant.
ORGANITZA JUANVI FERRÚS
NOTA: L’organització no es fa responsable dels danys que els excursionistes puguen produir-se a ells mateixos.

LA RUTA DELS MONESTIRS és un itinerari turístic, que uneix els monestirs de la Murta a Alzira, Aigües Vives a Carcaixent, Santa Maria de la Valldigna a Simat, Sant Jeroni de Cotalba a Alfauir i Corpus Chirsti a Llutxent; tots ells situats a les comarques centrals de València. La ruta es pot fer per carretera amb vehicle o la que farem nosaltres a peu condicionada per a la pràctica del senderisme: el GR-236. El traçat a peu discorre per antigues sendes històriques d’origen medieval com el Pas del Pobre, vies pecuàries, camins reials, sendes de muntanya, camins rurals i antigues vies de ferrocarril. S’inicia a l’estació de tren de Gandia i finalitza a Alzira. Durant els seus 90 km també passa per les poblacions d’Almoines, Beniarjó, Palma de Gandia, Ròtova, Alfauir, Almiserà, Llutxent, Pinet, Barx, Simat de la Valldigna, Benirairó de la Valldigna i la Barraca d’Aigües Vives.

LA NOSTRA RUTA:
Eixida de Sollana en tren a les 7’34 h. (cal estar abans per comprar el bitllet). Arribada a Gandia a les 8’10 h. Repartiment de credencials. Posada en marxa, passant per les següents poblacions: Almoines, Beniarjó-Beniflà, Palma de Gandia, MONESTIR DE SANT JERONI DE COTALBA, Alfauir-Rotova, Llocnou de Sant Jeroni, Almiserà.
- Pararem a esmorzar al voltant de les 9’30 h. o 10 h.
- Estem gestionant la visita al Monestir de Sant Jeroni de Cotalba, si pot ser farem una visita ràpida i si no, el veurem només per fora (recorde que ja el visitàrem el 22-10-06).
- Arribada a Almiserà al voltant de les 14 h. (Possibilitat de dinar a Almiserà o Gandia)
- Tornada a Gandia en taxi, dinar a Gandia i tornada a casa entre les 17 i 18 h.
- La ruta és senzilla i plana, el desnivell màxim és de 200 m, sent la més assequible de totes les 4 o 5 previstes, perquè anem i tornem en tren.
- Si voleu més informació, en trobareu molta a internet, clicant RUTA DELS MONESTIRS. Ànim, recordeu que aquesta és una forma més de conèixer el nostre territori, que per estimar-lo cal conéixer-lo, i si és passet a passet millor. Vos espere.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB