Eixida 150. Sumacàrcer i Anna, 15.12.2018

|


Sumacàrcer i Anna, dos pobles orgullosos del seu patrimoni
Eixida 150. Dissabte 15 de desembre de 2018
Organitzen: Juanvi Ferrús i Pepe Montaner
Crònica: Pilar Fuset

A les huit del matí ens vam reunir a la plaça Major trenta-huit persones amb ànima viatgera. Primerament, ens dirigírem a Sumacàrcer i, com que fins a les 10 h no havíem de reunir-nos amb la guia, Juanvi ens portà al bar Ricardo per a degustar l’esmorzar típic de la localitat: dos sepionets, ou fregit, pimentó i algunes creïlles (molt lleuger!). Després d’aquest frugal esmorzar, vam visitar l’ajuntament, situat a l’antic palau dels comtes d’Orgaz, i vam veure l’església parroquial de sant Antoni Abat i san Nicolau de Barí. En la cripta, estan soterrats els comtes d’Orgaz i Sumacàrcer.
L’últim lloc on ens dirigírem fou al cementeri, elegit com un dels més bonics d’Espanya, junt amb el de Castro Urdiales, a Cantàbria. El cementeri es troba a les faldes d’una muntanya i des d’allà tenim unes precioses vistes panoràmiques del riu Xúquer i de tot el terme de Sumacàrcer. El cementeri té trets del modernisme valencià. Està format, a part dels tradicionals nínxols, per nou panteons amb les seues cúpules i una capella.
Després, amb la panxa plena i els ulls impregnats de la bellesa paisatgística, agafàrem els cotxes cap a la localitat d’Anna per a visitar el Palau de Cervelló. Tota la localitat d’Anna ens mostra la destresa dels antics habitants amb l’aprofitament de l’aigua. El dinar va superar de molt bon tros l’esmorzar. La tornada es feu molt curta.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB