Eixida 121: Els penya-segats del Poble Nou de Benitatxell i la Granadella (Xàbia)

|

“Els penya-segats del Poble Nou de Benitatxell  i la Granadella (Xàbia)”
Ruta de senderisme per la Marina Alta
Guia: Pepe Bolufer Cardona       Organitza: Francesc Buïgues Bolufer
Crònica: Carlota Guardiola i Alfonso Llinares


A les 7:30 era l’eixida en la plaça…res ens feia pensar l’aventura tan agradable i divertida que tindríem. 

La pluja va ser l’acompanyant del dia, però que, en lloc de fer-nos desistir, va fer l’efecte contrari, animar-nos a seguir pensant que seria una jornada diferent a la de qualsevol altre dia.
Al Poble Nou de Benitatxell deixàrem els cotxes i saludàrem a Pep Bolufer, coneixedor de primera de la comarca, amant de la muntanya i iniciador de la ruta que estàvem a punt de començar.
A les 10 h. ens endinsàrem en la pura muntanya perfectament senyalitzada pel nostre guia, per una senda estreta i fangosa, degut a l’oratge recent. Esmorzàrem en una cova on poguérem refugiar-nos de la pluja i agafar forces amb unes coques típiques de la Marina, pimentó en salmorra i vi.
Reiniciàrem el camí baixant al Barranc del Llibrell, que al fons té un forat que s’ompli d’aigua, recordant-nos un llibrell.
Les vistes en la baixada eren tan espectaculars que ens feien oblidar la dificultat de la ruta i ens animava a seguir perquè sabíem que el millor estava per arribar. Una vegada baix, començàrem la pujada sortejant pedres grans i esvaroses, i disfrutant de la neta vegetació que ens rodejava. Dalt, les vistes no ens defraudaren gens: mar, muntanya, cel, nosaltres i el silenci. Des d’allí s’observen les pesqueres, un sistema de cordes i escales on els pescadors de nit es penjaven per a pescar calamar il·luminats per la llum d’un carburero.
Per un camí molt senzill, arribàrem al restaurant anomenant La Cumbre, situat en un lloc privilegiat amb una vista que deixa sense paraules a qualsevol. El dinar va permetre recuperar-nos de l’esforç amb un menú molt elaborat i suculent. 

En l’acabar, el sol estava esperant-nos i ens acompanyà a un mirador des d’on teníem una panoràmica de 360º. Allí ens acomiadàrem d’aquesta zona tan preciosa.
Tot i ser un grup tan variat, férem una pinya i l’excursió va ser molt gratificant, principalment per la bona companyia i perfecta organització. 

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB