Activitats del 18 i el 19 de gener

|

Voldria comunicar-vos és que el pròxim  DIVENDRES 18 DE GENER DE 2013, a les 20 h. i al saló d'actes de la Sèquia Reial del Xúquer, presentarem l'última publicació de l'Ullal: ELS POBLADORS DE SOLLANA AL SEGLE XIX: censos de població de 1857 i 1860 del qual és autor l'amic, investigador local i membre de l'Ullal, Gauden Fernández.  




 Un llibre interessantíssim, curiós, on a partir dels censos de població de 1857 i 1860 Gauden, - com ell mateix diu a la introducció-  fa un retrat de la Sollana d'aleshores, coneixent de primera mà els seus pobladors i de pas fer un estudi antroponímic del municipi on es pot esbrinar les arrels de les principals famílies que ja des del segle XIX caracteritzen l'ADN dels sollaners. Un llibre que no ha de faltar en les vostres prestatgeries perquè segons ens diu al pròleg la professora Almudena Buciega "especialment en temps tan incerts com els que corren, sempre és interessant mirar enrere, reconstruir les nostres genealogies i analitzar i reflexionar sobre el nostre passat la qual cosa ajuda a no perdre la persepctiva del nostre futur".

El nostre regal de reis d'enguany, serà un llibre per a cada membre de l'Ullal. Confie en la vostra presència. De moment aneu fent-vos un lloquet a l'agenda per al divendres 18 de gener. Us espere a tots. En breu, rebreu la convocatòria "més guapeta", amb la portada del llibre i tot això. Per fa, passeu la veu, especialment a tots aquells interessats en aquestes coses nostres, de SOLLANERIES, vull dir.

A més, vos convide a  l'eixida nº 104 per a l'endemà, dia 19: SENDERISME PER LA SERRA D'ESPADÀ, EL BOSC ENCANTAT DE SURERES I LA NEVERA DE CASTRO, la qual promet ser preciosa. Es recomana la seua visita, i agraïm també que tot el món interessat a anar-hi es pose en contacte amb l'organitzador per a arreglar el viatge.

Moltes gràcies.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB