Presentació llibre: Suylana 7

|



      NOTICIA APAREGUDA A LES PROVINCIES EL 14 ABRIL DE 2011
      EN NOTES DE PREMSA:




El pròxim divendres dia 15 d'abril, a les 19:30 h. de la vesprada, tindrà lloc al Centre Cultural de Sollana, la presentació del numero 7 dels QUADERNS D'ESTUDIS LOCALS SUYLANA. En l'acte intervindran el coordinador de la publicació i president de l'Associació Cultural Col·lectiu Ullal de Sollana Joan Ferrús i els autors dels diversos estudis que s'inclouen en la revsista. També es projectarà una selecció de fotografies de José Borràs Company sobre la Sollana dels anys 60 i 70. Tancarà l'acte l'Alcaldessa de Sollana Alícia Hervàs Serra. 
El present número dóna continuïtat al primer que es va presentar l'any 1998 i representa una aposta per la cultura, per la història i pel patrimoni de l'actual Corporació Municipal. Al llarg dels números editats han col·laborat no solament interessats en la història local i comarcal d'aquesta localitat de la Ribera Baixa, sinó que també han participat historiadors, cronistes, investigadors d'altres poblacions de la Ribera i professors de la Unversitat de València. 
El present número, prologat pel secretari del Consell Valencià de Cultura Jesús Huguet compta amb la col·laboració de Gauden Fernández que fa una aproximació a la 'Sollana musulmana de l'any 1233', seguit per un curiós estudi del suecà Luis Rosado sobre 'El dot de la núvia en els casaments de la Baronia de Sollana al segle XVIII'. A continuació el sollaner Francesc Montagud Senón ens fa un estudi sobre la 'Perspectiva històrica de la instrucció pública a Sollana en el segle XIX' i tanquen els estudis la col·laboració de Javier García Gómez i Xavier García Ferrandis que ens parlen sobre 'Una visió diacrònica de Sollana a través del cultiu de l'arròs 1795-2011'. Acabats els estudis, s'obri una secció titulada 'Sollana vista per ... José Borràs Company', una selecció fotogràfica d'aquest fotògraf local que amb la seua càmera va immortaltizar aspectes de la vida social de Sollana dels anys 60 i 70, imatges comentades per Joan Ferrús, Antonio Segarra i Francesc Vera. 
Els quaderns impulsats i coordinats per l'Associació Cultural Col·lectiu Ullal de Sollana han estat precedits per un cicle de conferències sobre els temes abans esmentats titulats PUNT D'ENCONTRE SUYLANA realitzades en el mes de març i que han tingut una molt bona resposta per part dels veïns i veïnes de Sollana. 

Joan Ferrús Vanaclocha
president de l’Associació Cultural Col·lectiu Ullal
i Coordinador dels quaderns d’estudis Suylana
té el gust d’invitar-te a la presentació de
QUADERNS D’ESTUDIS LOCALS SUYLANA Nº 7
que tindrà lloc al Centre Cultural de Sollana
el proper divendres 15 d’abril de 2011 a les 19:30 h.

Intervindran:
Joan Ferrús: Coordinador de la Publicació.
Gauden Fernàndez: Sollana andalusina, any 1233
Luis Rosado: El dot de la núvia en els casaments de Sollana al segle XVIII.
Francesc Montagud Senón. Perspectiva històrica de la instrucció pública a Sollana. Segle XIX. 
Javier i Xavier García: Visió diacrònica de Sollana a través del cultiu de l’arròs (1795-2011).

Projeccció de fotografies de Sollana vista per..... José Borràs Company

Tancarà l’acte l’alcaldessa: Alícia Hervàs Serra.

LA REVISTA ES POSARÀ A LA VENDA AL PREU DE 5 € ,
HI HAVENT TAMBÉ EXEMPLARS DE LES EDICIONS ANTERIORS.


0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB