ALCOI, La llum de les imatges: CAMINS D’ART

|





CONEGUEM EL  PATRIMONI
NATURAL I CULTURAL VALENCIÀ
Dissabte 14 de Maig de 2011. Excursió  nº 93. 



PROGRAMA: Concentració a la plaça de Sollana a les 8. Eixirem a les 8,15 h. Arribada a Alcoi a les  9:45 h. Desplaçament a l’Església parroquial de Santa Maria, al Centre de recepció de visitants on es troba la primera seu i on ens distribuiran les entrades.  Esmorzar i  d’ací als tres destins de l’exposició:
1. Església parroquial de Santa Maria. 2. Capella de la Mare de Déu dels Desemparats.
3. Capella de l’antic asil de les Mongetes dels Pobres i Ancians Desemparats.
Acabarem a finals del matí i dinarem a Alcoi (pendent de determinar el dinar a una filà mora).
Per la vesprada visitarem el cementiri d’Alcoi (galeries subterranis, grans panteons, solemnes escultures, tot un compendi d’arquitectura funerària de finals del segle XIX i principis del XX -¡¡no hi ha que pedres aquesta visita!!-).
Tornada a Sollana a les 7 de la vesprada (en acabar la visita).
CONTACTE: Juanvi Ferrús . Cal telefonar per reservar el dinar el més prompte possible. Gràcies.
UNS BREUS APUNTS: La Generalitat Valenciana, a través de la Fundació La Llum de les Imatges, ha dut a terme, amb motiu de “Camins d’Art”, una campanya de restauració en tres edificis de la ciutat d’Alcoi, dos d’estos de propietat municipal, que actuaran com a seus de l’exposició. Igualment, ha restaurat la fatxada nord i el campanar de l’església de Sant Maur i ha culminat la instal·lació elèctrica de l’absis i la torre de l’església de Sant Jordi.
La Església parroquial de Santa Maria. Es tracta del major i principal edifici religiós de la ciutat obert al culte, hereu de la primitiva parròquia d’Alcoi i reconstruït en la dècada de 1940. El temple te planta rectangular, amb tres naus: la central coberta per volta de canó, i les dos laterals, de xicoteta dimensió, cobertes per quatre cúpules cada una que configuren altres tantes capelles. El creuer ocupa tota l’amplària del temple i el corona una gran cúpula de 13 metres de diàmetre.
Capella de la Mare de Deu dels Desemparats. Va ser construïda entre 1848 i 1852. En l’actualitat l’edifici, d’estil neoclàssic, està desacralizat i es de propietat municipal. La capella es de nau única, amb murs en que alternen trams plans, altars laterals i columnes apariades d’ordre corinti.
Capella de l’antic asil de les Mongetes dels Pobres i Ancians Desemparats. Formava part d’un complex assistencial benèfic de finals del segle XIX, i es compon d’església, asil i casa del capellà. L’església, d’estil neoromànic, va ser construïda entre 1891 i 1893, i es de nau única quadrada que obeïx al tipus de planta de saló.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB