COL·LECTIU ULLAL. CONVOCATÒRIA PUNT D'ENCONTRE SUYLANA

|




ASSOCIACIÓ CULTURAL COL·LECTIU ULLAL SOLLANA

Amiga, amic de l’Ullal,

Com ben bé ja saps, el COL·LECTIU ULLAL no solament té entre les seues activitats la realització d’eixides per conéixer el patrimoni cultural i natural del territori valencià, també fem revistes, llibres, homenatges, tertúlies, etc... tot amb la intenció de divulgar el patrimoni històric, artístic, cultural i natural sollaner. Un dels nostres majors aconseguiments al llarg d’aquest anys ha estat l’impuls que hem donat als Quaderns d’Estudis Suylana, una revista seriosa que ha editat l’Ajutament de Sollana sota la coordinació del Col·lectiu Ullal; doncs bé, després de diversos anys sense editar-se, la corporació municipal actual, s’ha fet endavant per traure un nou exemplar, el nº 7 de la col·lecció, el qual es presentarà el pròxim més d’abril, però no solament això, sinó que hem organitzat unes xarrades que hem titulat PUNT D’ENCONTRE SUYLANA on els col·laboradors del present exemplar, la majoria d’ells socis del COL·LECTIU ULLAL, ens parlaran dels seus temes d’estudis i investigacions on han invertit, de manera totalment altruista, molts moments personals i moltes hores d’investigació i és ara quan necessiten el calor de la teua assistència, necessiten sentir-se arropats pels sollaners i sollaneres interessats de debó en la història del seu poble.

Per la present no solament t’invite a l’assistència a aquestes xarrades / conferències, sinó que també m’agradaria feres extensiva la invitació a persones pròximes a tu (pares, germans, familiars...) o a aquells que conegues interessats en aquests temes o que comparteixen amb tu l’interés per les coses del nostre poble. El programa d’actes per al més de març serà el següent:

PUNT D’ENCONTRE SUYLANA . Cicle de conferències davant la pròxima edició dels Quaderns d’Estudis Locals Suylana nº 7. Hora 7,30 h. al Centre Cultural. Organitza Associació Cultural Col·lectiu Ullal. Col·labora Ajuntament de Sollana.
4 març
1. Gauden Fernàndez Vanaclocha. Sollana musulmana, any 1233
2. Luis Rosado Calatayud. El dot de la núvia en els casaments de la Baronia de Sollana al segle XVIII.
11 març
3. Francesc Montagud Senón. Perspectiva històrica de la instrucció pública a Sollana. Segle XIX. 
4. Javier García Gómez, i Xavier García Ferrandis: Una visió diacrònica de Sollana a través del cultiu de l’arròs (1795-2010)
25 març
Sollana vista per...  José Borràs Company
Selecció fotogràfica comentada per Joan Ferrús, Antonio Segarra i Francesc Vera.

Presentació del Suylana, abril de 2011.

Confie en la teua assistència, ja que l’èxit d’aquestes activitats depèn de tots. Recorda que saber aspectes de la història de Sollana ens ajuda a conéixer-la i estimar-la més i millor. Reenvia aquest correu a aquells a qui puga interessar. Passa la veu.
Sempre a la teua disposició.


Joan Ferrús Vanaclocha

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB