La llum de les imatges: la glòria del barroc

|


ASSOCIACIÓ CULTURAL COL•LECTIU ULLAL DE SOLLANA
CONEGUEM EL PATRIMONI NATURAL I CULTURAL VALENCIÀ

València
EIXIDA nº 82: Dissabte 27 de març de 2010

PROGRAMA: Concentració a l’estació de Sollana. El tren ix a les 9: 27 h. (Cal vindre ja desdejunats). Arribada a València a les 9:54 h. Desplaçament a l’Almodí, al Centre de recepció de visitants on es troba l’exposició “10 anys de la Llum de les imatges” i on ens distribuiran les entrades i d’ací als tres destins de l’exposició:

1. Església de Sant Esteve protomàrtir. (Plaça de Sant Esteve, 5) TEMA: LA PINTURA BARROCA VALENCIANA. 2. Església de Sant Martí Bisbe i Sant Antoni Abat (C. Sant Vicent Màrtir, 11) TEMA: L’ESCULTURA I L’ORFEBRERIA VALENCIANA. 3. Església de Sant Joan de la Creu (C. Poeta Querol, 6) TEMA: LA DEVOCIÓ A LA MARE DE DEU.
Tornada a Sollana en tren en acabar la visita. Tot i que cap la possibilitat de quedar-se a dinar a València si hi ha gent interessada.


UNS BREUS APUNTS: La Glòria del Barroc és la vuitena exposició de la Fundació "La Llum de les Imatges", una fundació creada per la Generalitat Valenciana i en la patronat de la qual, participen l'Arquebisbat de València, la Conselleria de Cultura junt a diverses empreses privades i ajuntaments valencians i els bisbats de les diferents seus de les anteriors exposicions. Les seues activitats començaren en 1999 i el Col•lectiu Ullal ha visitat cadascuna de les exposicions realitzades. Enguany en celebrar-se el 10é aniversari, a l'espai habilitat a l'Almodí, es pot veure un resum de les diverses exposicions, actuacions i rehabilitacions desenvolupades al llarg d’aquesta dècada. La present exposició es desenvolupa en els següents espais: les esglésies de Sant Esteve, Sant Martí Bisbe i Sant Antoni Abat i la de Sant Joan de la Creu, en les quals s'ha restaurat les seues estructures i ornamentacions barroques. Només per observar les restauracions arquitectòniques fetes val la pena la visita, encara que naturalment els tres espais expositius tenen altres atractius artístics relacionats amb l'època barroca tant pictòrics com escultòrics, llibres, o manuscrits. L'exposició té molts aspectes que la fan molt atractiva al visitant amb una mínima receptivitat cap a l'art en les seues diverses expressions així com a les persones amants del patrimoni valencià, no sols per la pròpia exposició, sinó per uns valors afegits que seran irrepetibles, com poden ser les peces de les col•leccions privades, determinades curiositats però especialment el poder contemplar la cúpula de l'església de Sant Martí des de la seua base gràcies a una plataforma construïda per a l'ocasió i poder conéixer la seua història particular. L'entrada a l'exposició costa 3 euros que dóna dret a visitar els quatre espais, i com he dit, a concertar una visita guiada que aproximadament dura dos hores i quart..




PRÒXIMES ACTIVITATS:
DIVENDRES 23 D’ABRIL SOPAR LITERARI I COMMEMORATIU 12É ANIVESARI ULLAL.
DISSABTE 24 D’ABRIL.: EIXIDA A TORRENT. VISITA A LA TORRE MUSULMANA I AL MUSEU MUNICIPAL. Eixida recomanable ullal.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB