18 de maig de 2019. Crònica de la ruta moderada.

|

7:00 h. Centre de Salut de Sollana. Punt d’encontre dels 29 valents i valentes disposats a travessar el Parc Natural de la Serra Gelada des de Benidorm fins a l’Albir de la mà del nostre guia Juanvi Ferrús.
El parc natural de la Serra Gelada és considerat el primer parc marítim terrestre de la Comunitat Valenciana. La travessia, en particular, consta de 10 km lineals, amb un desnivell positiu acumulat de 700 m, sent el seu punt més alt de 425 m sobre el mar.
Començarem el dia gaudint d’un bon repertori de cançons de Francisco a l’autobús, gràcies al tècnic audiovisual Juan Pradas, arribant a Benidorm d’hora, on iniciarem la ruta. No portàvem ni mitja hora de travessia, i férem la clàssica paradeta de l’esmorzar a La Creu, i, entre entrepans, beguda i dolços riem, sense saber ben bé el desafiament que arribava.
10:30 h. Ara sí, emprenguérem el camí seguint la senda PR marcada, i entre ascensos més pròxims a l’alpinisme i baixades ben destacades, gaudirem d’unes vistes immillorables. Des de l’altitud es podien escodrinyar els bancs de posidònia que dibuixen un mar mediterrani de colors vius, i unes panoràmiques de la ciutat de Benidorm cridaneres.
Ben és cert, que ningú imaginava una ruta tan tècnica i amb un desnivell tan important, ruta batejada amb el nom de “ruta moderada”, en referència a la descripció tan amable del guia Juanvi sobre aquesta.
Després de diverses parades per agafar l’alè, i un parell d’incidents per deshidratació i rampes, sense importància greu, aconseguirem arribar a la platja de l’Albir d’una peça. 
15:00 h. Parada a dinar al Restaurant Dimitri. Arribarem entre crits, molt característic de la terreta, on els propietaris ens reberen amb espant. Amb bon apetit i molta set, tant és així que deixarem el restaurant quasi sense servici, disfrutarem d’un bon dinar entre amics.
18:30 h. Iniciàrem la tornada cap a casa. 
Una gran jornada de marxa on tornà a estar present la passió per la naturalesa, per la bona companyia i per l’absoluta necessitat de sentir-se en harmonia amb el nostre amenaçat entorn. 

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB