Sopar d'estiu 2011

|

Crònica del sopar d'estiu
29 de juliol de 2011
per Llorenç Benaches


Feia poques hores que havia arribat a Sollana quan em vaig dirigir al Bar Àguila per assistir al sopar d’estiu. Allí, a la plaça Major estava preparada la nostra taula, cal dir que era una gran taula; per a una cinquantena d’assistents aproximadament. Mica en mica anaven arribant els companys i començant les tertulietes entre gent que feia temps que no s’havia vist. La gran sorpresa meua va esser la de veure desprès d’un grapat d’anys, uns 24,  a un company del batxillerat de Sueca, Joan Borja; en un parell d’hores ens posarem al dia de tot allò que ens succeí en aquestos anys.
En va sorprendre molt la gran quantitat de gent que va assistir a l’acte i possiblement siga aquest sopar del col·lectiu el més multitudinari al qual he assistit.
Al voltant de les taules parades, i mentre menjaven la picadeta i els entrepans, encetaven diferents tertúlies d’interès.

Abans del cafè, el president Joan es va dirigir al públic assistent donant-los les gracies per l’assistència i comença a fer un repàs del que havia passat en els últims mesos. Aprofità també l’ocasió per agrair als antics directius tot el treball realitzat i presenta a la nova junta directiva. Desprès es va presentar el Quadernet de literatura i escrits que es va realitzar amb motiu del dia del llibre. Aquest numero 2 contenia dos contes que versaven sobre Sollana del autor Enric Ramiro, Poemes senzills per a persones senzilles, del sollaner Blas Fuentes i una crida a la gent de Sollana per a la segona festa Estellés, per Josep Lozano; tot açò amb il·lustracions del nostre company Toni Segarra.
En acabar, va esser recompensat per una gran ovació. 



Després agafa el torn de paraula Blas i ens va fer unes pinzellades sobre els seus poemes, que per cert va esser guanyador en el concurs literari Vila de Sollana en l’edició passada. I finalment Toni va dir unes paraules sobre les seves il·lustracions.
Desprès del torn de paraules i de les grans ovacions es reprengueren les tertulietes entre els assistents, assaborint ja el cafè o tallat segons les preferències de cadascú.





També ens va mostrar els dos últims llibres que havia fet Paco Tortosa sobre Sueca i Silla i també es va repartir entre els assistents el tríptic de la Ruta Verda de Gauden Fernández , el tríptic informatiu sobre el Col·lectiu i la memòria numero 13 del Col·lectiu que incloïa la composició de la nova junta, els objectius, el llistat dels membres, les activitats realitzades  i les seues cròniques i un article que va aparèixer al llibre de festes d’Almussafes sobre el nostre estimat company Vicente Garcia Castillo .Un autodidacta enamorat de la història, que va rebre el guardó Premi Cívic 2011 el dia 8 de juliol

Com sempre i aprofitant el temps al màxim en vaig quedar fins al final. Quan es va buidar la plaça uns quants companys decidirem anar al Ritme per finalitzar allí les nostre tertúlies estiuenques sobre Sollana i també sobre la coneguda situació de crisi mundial. 


1 Comentário:

Anónimo dijo...

Soc una amiga de Blai... que m'esta parlant del col.lectiu i m'entanta el blog



Germana de Foix

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB