Presentació Quadern d'Estudis Locals 8

|


COMUNICACIONS DEL PROPER:
                                         SUYLANA
                QUADERN D’ESTUDIS LOCALS NÚM. 8
Divendres 12 d’abril 2019 al Centre Cultural de Sollana
Hora: 19.30 h
Intervindran:
  • Llorenç Benaches Borràs
  • Joan Ferrús Vanaclocha
  • Gauden Fernández Vanaclocha

Organitzen: Col·lectiu Ullal i Ajuntament de Sollana 







Amigues i amics de l’Ullal,
En breu, es farà realitat un nou número del Quaderns d’Estudis Locals de Suylana, en aquest cas un monogràfic sobre el mestre López Marco i el seu temps.
Com recordareu, el 19 de febrer de 2016, ja fa tres anys, es va fer un homenatge al mestre López Marco consistent en el trasllat del bust que es trobava a les escoles velles del carrer López Ibor al nou edifici escolar del carrer Joan Moleres. Durant l’acte oficial, que va tindre lloc de vesprada, es llegiren diversos manifests i es va procedir a la descoberta del bust i de la placa commemorativa. Com a invitats d’excepció hi assistiren el Director General de Política Educativa i dos néts del mestre.
De vesprada, van tindre lloc unes comunicacions al Centre Cultural sobre la figura de López Marco per part de tres membres de l’Ullal: Paco Montagud, Llorenç Benaches i Joan Ferrús.
Ara, per iniciativa del Col·lectiu Ullal, es presenten juntes aquelles tres comunicacions, més una nova del soci i president de l’Ullal Gauden Fernández, en un exemplar monogràfic dels quaderns sollaners dedicat a la figura del mestre.
Dos seran els actes previstos:
  • DIVENDRES 12 D’ABRIL DE 2019. PRESENTACIÓ DE LES COMUNICACIONS al Centre Cultural de Sollana. Intervindran els nostres socis amb les següents comunicacions:  
Llorenç Benaches Borràs: La labor cultural, social, sindical i política del mestre D. Miguel López Marco a Sollana (1890-1928).
Gauden Fernández Vanaclocha: L'educació de les dones a la Sollana del segle XIX i principis del XX a través de les seues mestres.
Joan Ferrús Vanaclocha: Reconeixement de Sollana al venerable mestre de mestres don Miguel López Marco.  Crònica de l’homenatge a López Marco. Sollana, 19 de febrer de 2016.
NOTA: El llibre encara no estarà disponible per a aquest divendres i el soci Paco Montagud no hi podrà assistir per estar fora de viatge.

  • DIVENDRES 3 DE MAIG DE 2019. PRESENTACIÓ OFICIAL DELS QUADERNS D’ESTUDIS LOCALS NÚM. 8 al centre Cultural de Sollana. A les 19.30 h.  En aquesta ocasió, a més dels autors, estaran també presents la Regidora de Cultura, Laura Fortea, i la Gestora Cultural, Anna Espasa.
En aquesta ocasió, les intervencions dels autors seran més breus i es projectaran al final les imatges en power point que apareixen al llibre, el qual, com que és una publicació de l’Ajuntament de Sollana, es posarà a la venda al públic al preu de 5 €.

Pel gran treball d’investigació altruista realitzat pels sollaners ja esmentats, tots socis de l’Ullal, i això cal remarcar-ho bé; per l’esforç que suposa preparar un quadern d’aquestes característiques, i més quan és el propi Col·lectiu Ullal qui ha impulsat i coordinat l’activitat, cosa que també cal remarcar, és pel que us demane la màxima assistència als dos actes. Serà un plaer comptar amb la vostra presència tant a la del proper divendres 12 d’abril com a la del 3 de maig. Que no es diga que el Col·lectiu Ullal no genera i fa possible cultura a Sollana. Portem treballant per Sollana més de 20 anys, dues dècades, que es diu prompte, i necessitem la calor de la vostra presència.

Joan Ferrús Vanaclocha
Coordinador dels Quaderns d’Estudis Locals Suylana  

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB