Naix el Diari de Sollana

|

Avui mateix ha començat a funcionar El Diari de Sollana, un diari digital que com diuen els seus redactors  a la capçalera ha nascut " per mantindre al poble informat d’absolutament tot el que ocòrrega a Sollana; així, publicarem tant noticies d’actualitat o cultura -entre d’altres- com articles que informen als sollaners dels pròxims esdeveniments culturals o esportius que tinguen lloc al nostre poble. De la mateixa manera, vos mantindrem informats de l’actualitat política, sempre contrastant l’informació que ens arribe per a poder servir-vos la realitat de la manera més objectiva possible."
L'enllaç al Diari de Sollana el teniu a la secció de Pàgines d'interès.
Des d'aquesta pàgina els desitgem una bona singladura per aquest mar de les noves tecnologies i molt sort en aquest  projecte.

La tradició de plantar arròs a Pals

|

Josep Maria Boira ens ha enviat aquest enllaç sobre la planta d'arròs tradiconal a Pals. Sollana, poble arroser deuria de pendre nota i aixi recuperar part de la seua tradició., 

La tradició de plantar arròs a Pals

A principis de juny se celebra anualment, en aquest municipi empordanès, l'inici de la sembra de l'arròs, seguint els mètodes tradicionals. 


Presentació del llibre: Sueca, paisatge, cultura i medi ambient

|


El proper dijous 16 de juny a la Biblioteca Suecana es farà la presentació d'aquest nou llibre de Paco Tortosa "Sueca, paisatge, cultura i medi ambient". El llibre s'acompanya d'un plànol de Sueca editat per Tossal Cartografies, un projecte amb el que Paco porta treballant des de fa quasi dos anys. 


Lloc Biblioteca Suecana, 
carrer Sant Josep nº 8 de Sueca.
Hora: 20:00 h

Les memòries anuals del Col.lectiu Ullal a Scribd

|

Estimats companys, a partir d'ara podreu consultar totes les memòries del Col.lectiu Ullal de forma més rapida al enllaç següent:

http://es.scribd.com/csollana

A més a més en aquest enllaç tindrem la nostra biblioteca del Col.lectiu. Ara mateix teniu penjades les 12 memòries anuals i dos triptics.

Desitjem que siga del vostré interès, i continuarem treballant.

Atentament

Llorenç 

Exposició amb motiu del 25é aniversari de la Volta a Peu de Sollana

|Desde Sollana Portal ens informen que el proper divendres 17 de juny al Centre Cultural de Sollana s'inaugurarà una exposició amb motiu del 25é aniversari de la Volta a Peu de Sollana, amb equipacions i samarretes antigues, fotografies, un vídeo i diversos materials més com trofeus.

Organitzada pel Club d'Atletisme Sollana

Divendres 17 juny: 19:30-22:30

Vicent Codoñer, alcalde de Sollana

|

El passat 11 de juny va ésser proclamat alcalde de Sollana  Vivente José Codoñer Senon. 
Com en la pasada legislatura, aquesta també serà la d'un govern en minoria de la llista més votada.

Reproduim l'article del Levante EMV del 12 de juny:


"Vicent Codoñer (PP) fue ayer proclamado alcalde de Sollana. La ruptura de las negociaciones con el Partit Agrupació Independent de Sollana (PAIS) se zanjó con la elección del candidato de la lista más votada, después de que cada grupo votara a su cabeza de lista, tal y como estaba previsto. 
Codoñer se mostró dispuesto a consensuar las políticas municipales con los tres grupos de la oposición (PAIS, PSOE y Bloc-Compromís) en el transcurso de una sesión plenaria marcada por la cordialidad, según transmitieron fuentes municipales." 

I des d'aci desitjem a aquest jove sollaner que faça el que puga per Sollana, i sort en la tasca nova que acaba d'encetar.

Silla. Entre hortes, marjals i Albufera.

|El proper  dijous dia 9 de juny es farà  la presentació del llibre de "SILLA. ENTRE HORTES, MARJALS I L'ALBUFERA", de Paco Tortosa. 
 La presentació serà a les 19.30 hores a la Nau de la Cultura (Sala de les Termes) del Carrer Castell número 5 de Silla.
Participaran en l'acte: Isidro Prieto (Diputat de Turisme),  Francesc Baixauli, ( Alcalde), Lara Zaragozá. (Regidora de Territori i habitatge).Dolors Pedrós.( Edicions 96).Óscar Arnau. (Autor del mapa). Paco Tortosa. (Autor del llibre).


La Cova Negra. Xàtiva

|

ASSOCIACIÓ CULTURAL COL·LECTIU ULLAL DE SOLLANA
CONEGUEM EL  PATRIMONI NATURAL I CULTURAL VALENCIÀ
                                                                                                                                     EIXIDA Nº 94  Dissabte 11 de Juny de 2011
                                                                                                                        SENDERISME: pr-v 78LA COVA NEGRA. XATIVA

ORGANITZA: Juanvi Ferrus

PROGRAMA: Concentració a la plaça de Sollana a les 8. Eixirem a les 8,15 h. Arribada a Xàtiva a les 9 h. Desplaçament a la font dels 25 dolls on s’ubica el panell explicatiu de la duració i traçat del recorregut. Fer el recorregut. Hora prevista d’acabada: 14 h.  de la vesprada, seguidament, dues opcions: quedar-se a dinar o tornar a Sollana, arribant al voltant de les 14:45. Recorregut: 18 km. Temps: 4,30 hores. Dificultat: mitjana. Les dues opcions són vàlides però cal telefonar a Juanvi prompte.   
CONTACTE: Juanvi Ferrús 
Cal dur: calçat adequat, esmorzar i picadeta per compartir, aigua, protecció i crema solar i moltes, moltes ganes de caminar i disfrutar de la natura. Recordem que l’Associació no es fa responsable dels danys físics que puguen produir-se els participants. 

UNS BREUS APUNTS: Eixirem de la font dels 25 dolls. Creuarem la carretera nacional 340, on comença el camí de Sant Antoni i en finalitzar el xicotet tram urbanitzat arribarem a l’ermita de Sant Antoni. A poc a poc anirem endinsant-nos en un paratge arbrat. Continuarem per una zona residencial fins arribar a una zona de conreu on comença a veure’s el riu Albaida durant 1,5 km, trobant una fauna i flora abundant que crea un ecosistema humit de gran bellesa. Aquesta senda que acompanya les corbes del riu ens acostarà a l’Aqüeducte àrab anomenat popularment “Les Arcaetes d’Alboi” i que s’utilitzava antigament per a la canalització de l’aigua potable fins a Xàtiva. Tot aquest recorregut s’anomena “Estret de les Aigües”.
Continuant des de les Arcaetes per una senda, entraren en el paratge anomenat Alboi, on podrem trobar una zona d’acampada privada, un xicotet bar i uns naixements d’aigua on es pot beure. L’espai ocupat per aquest últim tram és de 2 km.
Seguint la senda arribarem fins a la Font de Segura. A partir d’ací començarem una nova etapa que anomenarem “Racó de la Cova negra”, de bellesa incomparable on trobarem la Cova Negra, típica representant del Paleolític Valencià. Aquesta es troba envoltada d’un paratge amb gran valor ecològic. Prop d’allí es troba la “Casa de la Llum”, antiga central elèctrica del segle passat.  A l’altra banda del riu es troba “L’aventador” gran paret rocosa amb una molta tradició d’escalada en roca amb diversos nivells de dificultat.
Continuant des de la Casa de la Llum pujarem la serra en direcció a la Font de la Quintana. En aquest tram ens trobarem en un bosc típic mediterrani de diferents espècies: pins, carrasques, arborsers, ...  Seguint el camí arribarem a la carretera que puja al Castell. Ens desviarem per una senda que es una antiga calçada romana en un molt bon estat de conservació, i d’ací arribarem a Xàtiva, on finalitzarem l’excursió.
Per a  més informació consultar en internet:  PR-V 78   Xàtiva, La Cova negra.

Per Ordre del... Bàns de la Guerra Civil: Sollana 1937-1940

|
Amb la publicació d'aquest llibre sobre els Bans de la Guerra Civil al municipi de Sollana 1937-40, no sols..., sino també i aprofitant l'ocasió, manifestar a les generacions del present i del futur el valor que té per als éssers humans la LLIBERAT amb la que naixen. Tots els éssers, sens cap distinció, naixen lliures i eixa llibertat es un bé sagrat, doncs ningú té dret a mensprear-la ni, molt menys, a reduir-la i eliminar-la.

Pau Córdoba BórrasEdició limitada, el podeu trobar a:
Biblioteca Munipal de Sollana

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB