Sollana vista en 3D

|



El proper divendres dia 6 de maig, a les 19:30,  s'inagurara al centre Cultural de Sollana la exposició fotogràfica:


                " SOLLANA VISTA EN 3D " per Aureli Duart Añó


Aquest artista local ja va col.laborar amb el Col.lectiu Ullal fent el reportatge fotogràfic de la Ruta Verda per Sollana. Ara ens deleitara altra vegada però amb la tecnica en 3D i amb les seues imatges anaglifes d'un poble de la Ribera Baixa.






Us esperem per gaudir-ne


VALÈNCIA ZOMBI en Sollana

|

Desde Sollana Portal ens han enviat la següent informació:
Demà a les 22.00 h. al Centre Cultural XAVI CASTILLO-POT DE PLOM presenta l'espectacle de teatre: "VALÈNCIA ZOMBI" .
SINOPSIS: “En los laboratorios secretos de la farmacéutica ORANGEPFEIZER, un grupo de científicos subvencionados por el Consejo intentan encontrar la fórmula para conseguir el “Super Hombre Valenciano”. Pero el virus sufre una mutación y se escampa accidentalmente…”


Aprofite també l'ocasió per penjar una critica teatral de l'esmentada obra que aparegué al Levante:



Crítica teatral a “València Zombi” en el LEVANTE-EMV de 17 de gener de 2011

LA TRIBU DE LOS CAMPS
 VALENCIA

«Valéncia-zombi» TEATRE MICALET ► int: Xavi Castillo, Arantxa González, Enríe Juezas, Nuria Martín, Panchi Vivó. Dirección: Xavi Castillo. Producción: Pot de Plom.

LEVANTE-EMV VALENCIA

Antes de que el Partido Popular, a nivel estatal, recurriera para felicitar la Navidad a un vídeo en el que los miembros de la dirección emulan a La tribu de los Brady, aquí, Xavi Castillo ya nos había descubierto otra tribu popular, la de los Camps. Así, personajes como Rita, Rus, Fabra, o el propio Camps se han convertido en carne paródica para este mordaz showman. Pero si lo normal es ver a Castillo en solitario, ahora se ha acompañado por un buen reparto (Arantxa González, Enric Juezas, Nuria Martín, Panchi Vivó) para tener mayores posibilidades en su finalidad, como diría Boadella, de exorcizar a la señalada tribu.

El montaje tiene un antecedente, “Iuventutis day“, estrenado en esta misma sala en la anterior temporada, y donde a esta familia se le añadía uno más, el Papa. Pero si en aquél contaba con la codirección de Joan Peris, y no salía a escena Castillo, en éste, el propio actor alcoiano ha tomado las riendas en solitario, y él mismo es parte del espectáculo. En este sentido, la propuesta se resiente por un exceso de ocurrencias, por lo que, opino, el espectáculo debiera ir puliéndose con el tiempo. Puliéndose y lijándose para dejar lo mejor, los momentos en donde triunfa el ingenio y los hallazgos teatrales, como acontece en las escenas de la compañía checoslovaca, la de la visita de los políticos al laboratorio, la utilización de los vídeos, o la sorpresa de la valencianización del Trhiller de Michael Jackson. En todo caso, el trabajo siempre entretiene, y divierte, está repleto de guiños al público, y también destaca la idea original cuya acción transcurre en el Polígono Fuente del Jarro, un bello vergel que esconde unos laboratorios secretos, donde un científico subvencionado por el Consell busca la fórmula del superhéroe valenciano. Pero, al final todo se transforma en gran evento zombi-fallero-apocalíptico. Más allá de lo concreto, destacaría de nuevo un modo de entender el teatro de corte aristofánico y juglaresco, irónico con la realidad política actual. Fresco, del día, ya que se nutre de los personajes que más salen en Canal 9.

Presentación de los Cuadernos de Estudios

|



Noticia apareguda a les provincies el 15 abril de 2011



IEn el Centro Cultural de Sollana se presenta esta tarde a partir de las siete y media el Cuaderno de Estudios Local Suylana número 7. Esta edición representa una apuesta por la cultura, por la historia y por el patrimonio de la actual corporación municipal. En el acto de presentación participará Joan Ferrús, presidente de la Associació Cultural Col·lectiu Ullal de Sollana.

Presentació Quaderns d'Estudis Locals

|

Recordem que el proper divendres es fara la presentació dels QUADERNS D’ESTUDIS LOCALS SUYLANA Nº 7. És una activitat que tot i estar editada per l’Ajuntament de Sollana, ha estat impulsada  i coordinada pel Col•lectiu Ullal i no solament això sinó que en ella col•laboren amb els seus estudis diversos membres de la nostra associació.  




Addicionalment, comunicar-vos que el dilluns dia 18 d’abril a les 20h, es realitzarà el IX concert de Setmana Santa a l’Església de la Raval de Sollana. Com sempre s’interpretaran marxes de processó de Setmana Santa, en la particularitat que aquest any s’estrenarà una marxa que el Mestre ha composat dedicada al  Santíssim Crist de la Pietat de Sollana.

Desde la Societat Musical es prega que es faça extensiva la comunicació a tots els membres del Col•lectiu Ullal i  aquells coneguts i interessats perquè intenten assistir a l’acte.


Gauden Fernandez

QUADERNS D’ESTUDIS LOCALS SUYLANA Nº 7

|

Joan Ferrús Vanaclocha
president de l’Associació Cultural Col·lectiu Ullal
i Coordinador dels quaderns d’estudis Suylana
té el gust d’invitar-te a la presentació de
QUADERNS D’ESTUDIS LOCALS SUYLANA Nº 7
que tindrà lloc al Centre Cultural de Sollana
el proper divendres 15 d’abril de 2011 a les 19:30 h.

Intervindran:
Joan Ferrús: Coordinador de la Publicació.
Gauden Fernàndez: Sollana andalusina, any 1233
Luis Rosado: El dot de la núvia en els casaments de Sollana al segle XVIII.
Francesc Montagud Senón. Perspectiva històrica de la instrucció pública a Sollana. Segle XIX. 
Javier i Xavier García: Visió diacrònica de Sollana a través del cultiu de l’arròs (1795-2011).

Projeccció de fotografies de Sollana vista per.....  José Borràs Company

Tancarà l’acte l’alcaldessa: Alícia Hervàs Serra.

LA REVISTA ES POSARÀ A LA VENDA AL PREU DE 5 € ,
HI HAVENT TAMBÉ EXEMPLARS DE LES EDICIONS ANTERIORS.  



Amigues i amics de l’Ullal, després de les diverses sessions que hem organitzat al voltant dels quaderns d’estudis i que hem titulat PUNT D’ENCONTRE SUYLANA, (les quals pense que han quedat bastant bé, tant pel que fa a l’assistència, com per la categoria de les ponències presentades i l’organització)  vos invite novament a la presentació delsQUADERNS D’ESTUDIS LOCALS SUYLANA Nº 7. És una activitat que tot i estar editada per l’Ajuntament de Sollana, ha estat impulsada  i coordinada pel Col·lectiu Ullal i no solament això sinó que en ella col·laboren amb els seus estudis diversos membres de la nostra associació.  Pense que la vostra assistència a l’acte hauria de ser necessària (al menys moralment) ja que l’edició d’uns quaderns com aquests és costosa i no solament em referisc a nivell econòmic, (hem d’estar agraïts a l’Ajuntament per la voluntat de traure un nou exemplar a la llum) sinó també per l’esforç que fan els col·laboradors i estudiosos que han participat en la present edició amb una dedicació totalment desinteressada i altruista i pensant només en traure a la llum aspectes de la història del nostre poble.  La revista, igual que moltes altres iniciatives,  passa per ser una porta oberta a la comarca ja que molts riberencs d’allà i ençà del Xúquer coneixen Sollana a través de les activitats que genera el Col·lectiu Ullal i aquesta n’és una bona mostra, així que divendres tots al Centre Cultural. És més agrairia que féreu extensiva aquesta invitació a tots aquells coneguts i interessats en aquests temes, només caldria tallar i pegar en un document nou la invitació a dalt d’aquest escrit i reenviar-la a les vostres amistats.
Gràcies per la vostra col·laboració.
Joan Ferrús Vanaclocha.  

Nota: el sopar literari s’ajorna per al mes de maig.

11 Regidors

|

Segons la llei electoral vigent, el nombre de regidors dels  l'Ajuntaments esta en funció de la seua  població. Ara que s'apropen les eleccions i tots els partits politics ja estan calentant motors caldria recordar que  a Sollana ja fa quasi 98 anys que estem amb el mateix nombre de  regidors: 11.

Creieu que això pot ser indicatiu d'alguna cosa?

I Trobada d'Orquestres a Sollana

|







Desde Sollana Portal ens han passat la següent informació:


Concert al parc municipal organitzat per la Societat Unió artistico Musical de Sollana i en el que col.labora el nostre ajuntament. Les orquestres que participen en aquest acte són: Orquestra del Conservatori Profesional de Silla, Orquestra Adagio Xátiva, Orquestra de la Societat Musical d´Alzira i l´orquestra de Cambra de la SUAM Sollana. Tindrem com a convidat al professor Jorge Albelda Juan.
Dissabte 9 d'abril a les 19.00 h. al Parc Municipal de Sollana.




El Convent 1562-1994

|


Un poble que vol progressar no pot deixar de costat la seua història; una societa que pretén ser culta no pot ser insensible al passat. Per això cal que dirigim, de tant en tant la nostra mirada, cansada per la vertiginosa activitat del món actual, cap als regals que ens ha donat en herència els sollaners que ens precediren.

I entre aquests signes del passat hi ha espais singulars, edificis emblemàtics com el Convent, que ens ensenyen tant el seu passat esplendor, com els clavills, les ferides i les amputacions que els ha anat inflingint el cruel pas del temps i la indiferència dels hòmens.

El Convent ja no existeis, però ens queda l'Església conventual, un temple que va ser edificat per a l'elevació espiritual, però no sols és això; l'Església del Raval és pura poesia...


Joan Lluís Senon Vila
Regidor de Cultura
       1994


Publicació del M.I. Ajuntament de Sollana.
                 ESGOTAT

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB