Els xarcos de Quesa

|



CONEGUEM EL PATRIMONI NATURAL VALENCIÀ

Excursió a: Els xarcos de Quesa.
COMARCA: LA CANAL DE NAVARRÉS

Eixida nº 77
DATA: Dissabte 31 d’octubre de 2009
HORA: Concentració a les 8 h. al BAR RÍVOLI.
Eixida a les 8’15 h. Excursió de tot el dia.
Tornada a casa al voltant de les 18 h.
ORGANITZA: JOAN FERRÚS VANACLOCHA
CAL DUR: Esmorzar i beguda fresca, roba còmoda, protecció solar, gorra o barret i calçat apropiat per a fer un poc de senderisme.


El proper dissabte 31 d’octubre encetem un nou curs i anem a la CANAL DE NAVARRÉS per fer una preciosa marxa al paratge dels “Xarcos de Quesa”. Com que és la primera hem pensat una caminada curta sense especial dificultat que ens portarà per dins del riu a llocs de gran bellesa.

PROGRAMA:
- Concentració a les 8’00 h. al Bar Rívoli. Eixida a les 8’15 h.
- Ruta ELS XARCOS DE QUESA. Esmorzar en ruta (entrepà de cadascú, podeu portar per compartir, papes, olives, xocolate, café, etc....)
- Dinar a Quesa. Bar - Restaurant LA PARRA. (Per a dinar gaspatxo o plat alternatiu) Els interessats aviseu a Joan Ferrús, especialment per saber quanta gent participem de l’eixida i per reservar el dinar.

PREVISIÓ DE LA RUTA: Eixida de Sollana a les 8’15. Arribada als xarcos a les 9’30.En arribar farem una breu caminada fins el xarco gran on hi ha una caiguda d’aigua i allí aprofitàrem per pegar un mosset. A través d’una senda de la dreta començàrem l’ascens riu amunt direcció el Canó del Riu Gran. La ruta continua tot el recorregut del llit del riu, normalment amb una miqueta d’aigua, o amb més o menys segons l’època de l’any i les pluges. Més endavant hi ha algun xarco més i també molts meandres. Són impressionants les grans parets del canó i en alguns punts l’erosió del terra ens fa pensar que temps enrere, per aquest riu baixava molta aigua i amb força. Arribarem a un punt determinat on ens podem descalçar per refrescar-nos els peus. Descansarem una mica i tornarem desfent el camí, però un senyal ens indicarà la ruta de tornada per dalt del barranc, i aquesta és la que seguirem, més que res per canviar la ruta de tornada fins els cotxes. És molt interessant perquè des de dalt et dona una perspectiva diferent del barranc. Una altra opció seria en lloc de tornar enrere, continuar la caminada fins trobar unes marques blaves en el llit, com a fletxes que indiquen una senda a la dreta que ens durà a l’Abric de Voro on es troben unes pintures rupestres molt ben conservades Ja a Quesa, ens esperarà un bon àpat al bar LA PARRA: una refrescant cervesa i per a dinar gaspatxo o altre plat alternatiu.
RECOMANE buscar en internet i en youtube blogs, pàgines i dades sobre l’excursió que anem a fer. Ens estimularan molt.

ACTIVITATS 2009-2010

|

OCTUBRE

- 23 d’Octubre DIVENDRES. Presentació del llibre infantil LA NOSTRA AMIGA MANDONGUILLA a càrrec de l’escriptora de Sollana i membre del Col·lectiu Ullal NEUS CARAÑANA il·lustrat per l’amic Antonio Segarra. Presenta Edicions 96. Centre Cultural de Sollana. Acte organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sollana. Hora 19’00 h. ACTIVITAT DE RECOMANABLE ASSISTÈNCIA

- 31 octubre. DISSABTE. Eixida nº 77 Excursió de senderisme: Els xarcos de Quesa.

NOVEMBRE

- 15 d’Octubre. DIUMENGE. 1ª Fira d’Associacions Sollaneres organitzat per l’Ajuntament de Sollana. El Col·lectiu participa amb dos stands: Publicacions de l’Ullal + curiositats sollaneres. Hora de 10 a 14 h. a la Plaça Major.

- 21 de novembre DISSABTE. Eixida nº 78: “Ruta dels Monestirs. 1ª Etapa: Gandia-Almiserà: 20’3 km / 5 h. ”

- 27,28, 29 de novembre IX JORNADES D’ESTUDIS DE CULLERA.

DESEMBRE

- 5 de desembre. DESEMBRE. Eixida nº 79: “Ruta dels Monestirs. 2ª Etapa: Almiserà- Pinet: 19 km / 6 h 45”

- finals de desembre: Presentació del nº 6 de la Col·lecció Itineraris per Sollana i el terme: “RUTA VERDA PER SOLLANA” de Gauden Fernández Vanaclocha. A continuació Sopar de Nadal.

GENER
- Eixida nº 80: “La Llum de les imatges” a València.

- 29,30,31 de gener: XIII ASSEMBLEA D’HISTÒRIA DE LA RIBERA: “Els moriscos a la Ribera del Xúquer. 400 anys després” 29,30,31. Llombai. Ribera del Xúquer.

FEBRER
- Eixida nº 81”Ruta dels monestirs. 3ª Etapa: Pinet-Barraca d’Aigües Vives: 23 km / 6 h 45”

MARÇ
- Eixida nº 82”Ruta dels monestirs. 4ª Etapa: Barraca d’Aigües Vives- Alzira: 16 km / 5 h 45”

ABRIL
- Sopar literari
- 23 abril. Exposició de programes de festes antics. Centre Cultural de Sollana.

MAIG- JUNY –JULIOL-AGOST. Activitats encara per determinar.

RECORDEM A TOTS QUE AQUESTA PROGRAMACIÓ INICIAL POT VEURE’S MODIFICADA EN QUALSEVOL MOMENT. SI ÉS AIXÍ S’INFORMARÀ IMMEDIATAMENT.

Comunicat d'inici de temporada 2009-10

|

Estimades amigues i amics de l’Ullal

Després de l’estiu (que queda ja una mica lluny), comença un nou curs escolar, i amb ell es reprenen les activitats que havíem deixat abans de les vacances estivals, per això, l’Associació Cultural Col·lectiu Ullal de Sollana, com ve fent des de fa 11 anys s’ha posat a la feina i ha preparat ja la programació d’actes per a aquest darrer trimestre de l’any i també una aproximació a les activitats del 2010 les quals tots seguit us expose.

Enguany com podreu comprovar presentem unes activitats ben diferents a les habituals del col·lectiu, pretenem una aproximació a la natura, al patrimoni natural, convençuts que qui no coneix el seu territori no es capaç d’estimar-lo i per això comencem amb el medi que ens és més pròxim. Volem fer la RUTA DELS MONESTIRS, EL PAS DEL POBRE, una iniciativa de la ciutat d’Alzira que recorre a través d’una ruta turística cinc monestirs valencians: Monestirs de Sant Jeroni de Cotalba (Alfauir), Convent del Corpus Christi (Llutxent), Monestir de la Valldigna (Simat de la Valldigna), Convent d’Aigües Vives (La Barraca d’Aigües Vives) i el Monestir de la Murta (Alzira). El repte és gran ja que la ruta es fa a peu i en quatre etapes diferents, una per mes, això sí, cal anar preparant-se per afrontar-la. Els detalls de cada eixida els rebreu puntualment. (Podeu obtenir una informació completa en: turisafor.com i clicar en rutes.)

Aprofite l’ocasió per comentar-vos també que pròximament es passarà el cobrament de la quota corresponent al 2009, la qual, segons acord del capítol general ordinari celebrat el 6 de març de 2009 serà de 20 € anuals (més una quota d’inscripció dels nous socis de 15 €). Sobra dir que espere la vostra participació en les activitats programades, les quals confie siguen del vostre gust. La programació que presentem és provisional podent sofrir algun canvi d’última hora. Us invite a participar de les activitats així com també a que ens aporteu les idees, eixides i activitats que voldrieu que férem, podent fer partícips de les eixides a familiars i amics, així com també apuntar a l’Ullal aquell que penseu tinga interés en les nostres activitats.

Una abraçada a tots.

Joan Ferrús Vanaclocha
9 d’octubre de 2009.


nota: feu-nos saber si heu canviat l’adreça del correu electrònic – si heu canviat l’e-mail.

 

©2009 Col·lectiu Ullal de Sollana | Template Blue by TNB